Ovog leta izaberi, upoznaj i doživi planinu Cer

10. July 2022
Ovog leta izaberi, upoznaj i doživi planinu Cer

Od četvrtka, 14. jula 2022. godine, pozivamo Vas da IZABERETE planinu Cer, da je UPOZNATE kroz tematske eko-etno turističke šetnje kroz prirodu i  DOŽIVITE neverovatnu, magičnu lepotu prirode.

Pripremili smo ture sa raznim temama: od tradicije, običaja, slavne prošlosti, edukativne eko ture do relaksirajuće šetnje. U izboru termina koji Vam odgovara za turističku šetnju niste ograničeni periodom dana. Na Ceru možete da birate da li ćete se šetati pola dana, ceo dan ili, kao pravi avanturisti, ići u noćnu šetnju.

Spoj raskošne prirode, slavne istorije i zanimljivih narodnih predanja i običaja,  uvešće Vas u nevervatno bogatu riznicu planinskog dragulja ovog dela severozapadne Srbije. Kroz bogatu riznicu Cera šetaćemo se šumskim stazama, obilaziti arheološke lokalitete iz perioda vladavine rimske imperije, posetiti mesta na kojima su se vodile odlučujuće borbe u toku Cerske bitke, upoznati se sa čuvarima prirode Cera - cerskim vilama i sa cerskih vidikovaca diviti se spektakularnim pogledima na panoramu Pocerine, Mačve, Jadra, Posavotamnave ... U toku noćne šetnje ...  e, to nećemo da Vam opisujemo, jer da biste to doživeli treba lično da dođete i da se uverite u ono što nam sada ne biste poverovali kada bismo Vam opisali.

Dnevne ture će se organizovati svake nedelje od četvrtka do ponedeljka, sa početkom u 10.30h. Polazak je sa Lipovih voda (ispred Planinarskog doma). Dnevne ture možete da birate, u skladu sa svojom fizičkom spremnošću. Možete da šetate 8km u trajanju od 4 sata ili da izaberete celodnevnu šetnju od 15km.

Noćne ture će se organizovati svake nedelje od petka do nedelje, od 21.00h. Polazak je sa Lipovih voda (ispred Planinarskog doma). Noćne ture su dužine 8km i traju 4 sata.

Takođe, možete rezervisati i privatnu dnevnu ili noćnu turu. U dogovoru sa vodičem, program ture će se kreirati i prilagoditi Vašim željama i interesovanjima.

Mi smo tu da Vam preporučimo da IZABERETE i pomognemo da UPOZNATE planinu Cer, a na Vama je da dođete i DOŽIVITE planinski dragulj i istorijskog gorostasa među planinama.

Dobro došli na planinu Cer!

 Kontakt za info i rezervacijeAna Pavlović, tel: 064/ 938 9448, 063/ 8620 677

NAPOMENA:

- Obavezna prijava za dnevne i noćne šetnje.

- Broj učesnika noćnih šetnji je ograničen na 5 osoba.

- Prijava za privatne ture izvršava se 4 dana pred planirani termin početka ture.

- Svi koji dolaze na Cer potrebno je da se obuku i opreme u skladu sa periodom godine u kojem se nalazimo (planinarske cipele ili patike sa gumenim đonom su obavezne. U slučaju kiše potrebno je poneti kišnu kabanicu ili vodootpornu jaknu.)

- Učesnici tura potrebno je da sa sobom ponesu hranu, nešto slako i flašicu sa vodom. Za učesnike ture obezbeđeno je mesto za odmor i osveženje.

- Tura se može otkaziti ili prekinuti iz razloga više sila (loši vremenski uslovi: kiša, oluja, itd.).

- Svi učesnici tura dolaze sopstvenim prevozom.

 

     

Comments (0)

Connected news

Tourism
Floating Man Festival od 11. do 14. avgusta u Apatinu
09. August 2022
Četvrtu godinu za redom, u Apatinu se od 11. do 14. avgusta ove godine održava Floating Man...
Tourism
Istorija Šenbruna oživela uz pomoć virtuelne stvarnosti
09. August 2022
Dvorac Šenbrun se ubraja u najpopularnije znamenitosti austrijske prestonice. Pored...
Tourism
Memorijalni centar Staro sajmište dobiće novu Centralnu kulu
09. August 2022
Centralna kula u okviru Memorijalnog centra Staro sajmište će zbog dotrajalosti biti...
Tourism
Od ugljenokopa do nautičke regije
08. August 2022
Laipcig – Svetska konferencija o rekama i kanalima (WCC 2022) Nakon...