Ovo su destinacije koje ove godine treba posetiti

05. January 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Uprkos početku vakcinacije, pandemija koronavirusa još uvek nije gotova. Ipak, mnogi ljudi širom sveta nadaju se da će ove godine biti mnogo više prilika za putovanje koje su mnogi najviše propustili 2020. godine.

S obzirom na to da mnoge zemlje širom sveta i dalje imaju različite poglede na pandemiju koronavirusa, a samim tim i različite mere zaštite, iz ove perspektive je veoma teško planirati putovanja za 2021. godinu, međutim, ako zemlje počnu sa masovnom vakcinacijom stanovništva, moguće je očekivati otvaranje granica i samim tim veliki broj turista. Ako se to dogodi, ovo su neki od najzanimljivijih delova sveta koje možete posetiti ove godine.

Antarktik

Kontinent koji je i dalje na vrhu liste želja mnogih putnika, iako krije mnoge opasnosti. Upečatljiva beskrajna belina, voda i retke životinje zaista su iskustvo jednom u životu, a pošto će ovaj kontinent tek krajem godine moći da vidi potpuno pomračenje Sunca, mnogi turisti će želeti da ga dožive.

Kanada

Ljubitelji prirode koji posete ovu zemlju uživaće u planinama, vodopadima i brojnim šumama koje Kanada nudi. Ako vas više zanima noćni život, klupska scena u Montrealu, Torontu i Vancouveru je pravo mesto za vas, a manji gradovi poput Edmontona i Calgarija imaju šta da ponude turistima.

Diznijevi parkovi

Kada bi deca donosila odluke, svaki porodični odmor uključivao bi posetu Disnei tematskim parkovima širom sveta. Diznijevi parkovi pretrpeli su brojne transformacije tokom 2020. godine, a brojne inovacije biće zvanično predstavljene tokom 2021. godine, što je svakako razlog više za posetu.

Dubai

Za razliku od većine zemalja, putovanje u Dubai kada je u pitanju koronavirus je sigurnije nego ikad. Dubai trenutno prima gotovo sve globalne putnike, a najveća aviokompanija nudi besplatno zdravstveno osiguranje. Neka od luksuznih odmarališta, poput Atlantide, ponudiće svojim turistima besplatan test na koronavirus ako ostanete pet ili više dana u ovom gradu.

Egipat

Zemlja neverovatne istorije i kulture ove godine očekuje značajan broj turista. Ako uzmemo u obzir činjenicu da će se ove godine u Velikom egipatskom muzeju u blizini piramida u Gizi naći neki od najpoznatijih egipatskih artefakata, Egipat će možda biti idealna destinacija za provod odmora 2021. godine.

Novi Zeland

Za razliku od velike većine sveta, Novi Zeland je imao jedan od najuspešnijih odgovora na pandemiju koronavirusa, što mu je u početku dalo značajnu prednost u odnosu na druge destinacije. Pored toga, prirodni resursi koje Novi Zeland može ponuditi definitivno su razlog za posetu ovoj zemlji.

Meksiko


Za razliku od susednih Sjedinjenih Država, Meksiko je imao mnogo „slobodniji“ pristup u suzbijanju pandemije do 2020. godine, pa je veći deo godine vazdušni saobraćaj u ovoj zemlji funkcionisao kao i pre pandemije. Zahvaljujući ovom načinu borbe protiv koronavirusa, Meksiko bi mogao imati najviše koristi od 2021. godine, a prirodne lepote, fenomenalna obala, samo su neki od razloga za posetu ovoj zemlji.

Urugvaj

Južnoamerička zemlja koja je, za razliku od Argentine i Brazila, imala znatno manji broj slučajeva zaraze koronavirusom. Iako, zbog mnogo veće promocije susednih zemalja, Urugvaj nije toliko omiljen kod turista, u ovoj zemlji se zaista može mnogo toga videti. Fantastične peščane plaže, brojna odmarališta, gostoljubivi domaćini, vinogradi i živopisna arhitektura urugvajskih gradova obradovaće svakoga ko namerava da provede odmor na ovoj lokaciji.

Japan

Pandemija je, nažalost, odložila Olimpijske igre koje su trebale biti održane u Tokiju 2020. godine. Stoga bi ova godina, ako sve bude išlo po planu, mogla postati jedna od najvažnijih kada je u pitanju japanski turizam. Odložene Olimpijske igre počeće u Tokiju 23. jula 2021. godine, a ako se do tada vakciniše većina stanovništva, mnogi turisti moći će da uživaju u kulturi, hrani i svemu što ova zemlja na istoku nudi.

Italija


Iako su ovu evropsku zemlju 2020. svi pamtili po izuzetno visokoj stopi smrtnosti od koronavirusa, mnogi se nadaju da će nova godina donijeti manji broj zaraženih, što će Italiju ponovo učiniti jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija. Ipak, mnogi turistički radnici u ovoj zemlji pokušali su da iskoriste vreme pandemije da bi poboljšali svoje turističke kapacitete i pripremili sve za dolazak turista u novoj godini.

Izvor. Klix.ba

Comments (0)

Connected news

Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Tourism
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. July 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Tourism
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. July 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...