Otvorena nova izložba u Prirodnjačkom muzeju u Svilajncu

30. March 2019

Izložba “Životinje Afrike” Prirodnjačkog centra Srbije od danas je otvorena za sve posetioce, koji mogu videti ekskluzivne eksponate i atraktivne primerke životinja najegzotičnijeg kontinenta na svetu.

Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj posetio je juče opštinu Svilajnac, gde je sa Predragom Milanovićem, predsednikom opštine Svilajnac, razgovarao o budućim projektima opštine uz podršku ovog ministarstva. Njih dvojica su i zvanično otvorili novu ekskluzivnu izložbu “Životinje Afrike”, koja je od juče nova stalna postavka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

Prirodnjački centar nedavno je digitalizovan, a novim sadržajima i modernim pristupom postojeća ponuda se obogaćuje, privlače novi posetioci i čini da Centar bude u kontinuitetu atraktivan.

- Prirodnjački centar Srbije predstavlja spoj nauke, turizma, kulture i umetnosti na jednom mestu, a modernim pristupom i korišćenjem savremenih tehnologija postajemo jedinstveni centar ovog tipa u regionu. Bogatom ponudom sadržaja i interaktivnim pristupom podjednako smo atraktivni svim uzrastima” – izjavila je Jasminka Luković Jagličić v.d. direktora Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Vršac: U planu izgradnja novog atraktivnijeg vidikovca na Guduričkom vrhu
10. May 2024
Grad Vršac, u saradnji sa Ministarstvom turizma, planira izgradnju novog atraktivnijeg,...
Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...