Otvorena Lego kuća u Danskoj

12. October 2017
Foto: LEGO
Foto: LEGO
Foto: LEGO
Foto: LEGO
Foto: LEGO
Foto: LEGO
Foto: LEGO

Dugo očekivana LEGO kuća firme Bjarke Ingels Group zvanično je otvorena za javnost u Danskoj. Izgrađena je u malom gradu Billundu gde je izmišljena lego kocka. „House of the Brick“ je jedinstveni prostor koji obećava posetiocima vrhunsko iskustvo u okviru izložbi, avanturističkih zona, ali i arhitektonskih rešenja od lego kocki, restorana i javnih prostorija.

U okviru „LEGO House“ se nalazi 25 miliona lego kocki i trebalo je četiri godine da bi se izgradila. „LEGO House“ sadrži 12.000 kvadratnih metara i očekivanja su da će imati 250.000 posetilaca godišnje.

BIG je isprojektovao neverovatnu građevinu nalik igrački koja se sastoji iz objekata koji su složeni jedan na drugi. Ova građevina izgleda kao složena 21 masivna plastična lego kocka. Zgrada sadrži javno-dostupne prostore kao što su uzvišene terase, „LEGO“ trg, prodavnica i restorani. Međutim, za avanturističke zone koje čine srce „LEGO House“ se naplaćuje ulaz.

Avanturističke zone obuhvataju dva izložbena područja i četiri područja za igru podeljena u dve zone sa bojama, pri čemu svaka boja simbolizuje poseban aspekt igranja i učenja. Crvena je za kreativne veštine, plava za kognitivne, zelena za društvene i žuta za emocionalne sposobnosti.

- Dugo godina mi je bio san da stvorim mesto koje će našim posetiocima pružiti vrhunsko „LEGO“ iskustvo. Sa „LEGO House“ slavimo kreativnost i snagu učenja kroz igru. Kada se igraju, deca uče osnovne veštine koje im trebaju, kao što su kreativnost, saradnja i sposobnosti za rešavanje problema - kaže vlasnik LEGO-a Kjeld Kirk Kristiansen, koji je treća generacija vlasnika LEGO imperije.

„LEGO House“ takođe sadrži i tri restorana, „LEGO“ prodavnicu, konferencijsku salu i trg „LEGO“ koji se prostire na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Izvor: gradjevinarstvo.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...