Otvoren novi wellness centar u Prolom banji

31. August 2017
Otvoren novi wellness centar u Prolom banji

Novoizgrađeni wellness centar u sklopu hotela "Radan" u Prolom banji svečano je otvorio 30. avgusta ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Novi wellness centar se prostire na 2.100 kvadrata, a u njegovu izgradnju preduzeće Planinka Kuršumlija koja je vlasnik hotela "Radan", uložilo je 1.5 miliona evra sopstvenih sredstva. Od sadržaja centar nudi svet sauna (tri finske, infrared i bio sauna), parno kupatilo, slane sobe, kneipp staze i veliki broj toplih klupa, a posebnu atrakciju predstavlja bazen otvoreno – zatvorenog tipa na prvom spratu sa predivnim panoramskim pogledom, kao i đakuzi bazen sa slanom vodom, simbolično nazvan "Prolom more".

Autor koncepta novog wellness centra je Peđa Filipović, wellness ambasador Srbije.

Generalni direktor turističkog preduzeća „Planinka“ Radovan Raičević rekao je da je u toku prošle i ove godine firma, osim u wellness centar, uložila i oko tri miliona evra u smeštajne kapacitete, a u planu je i izgradnja novog hotela u Lukovskoj Banji i bazena na otvorenom.

- Retki su primeri da kompanije svojim sredstvima obogate turističku ponudu ne samo svoje kompanije, već i čitavog Topličkog kraja. Prema tome, mi želimo da ovo bude model, da se pokaže da od turizma i turističkog prometa može da se dodatno ulaže u infrastrukturu i samim tim bude konkurentnije - istakao je Ljajić i izrazio uverenje da će u narednim godinama biti postignuti još bolji rezultati u Prolom banji, posebno u pogledu broja stranih gostiju.

- Već sada, u odnosu na proteklu godinu mi imamo 80 odsto rast broja noćenja inostranih gostiju što svakako jeste pokazatelj potencijala i mogućnosti ove banje - zaključio je ministar.

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović podsetila je da je Prolom banja po broju izdatih vaučera na prvom mestu u Srbiji i da je samo u ovoj godini vaučere u ovoj banji iskoristilo 7.000 građana, što je 10 odsto od ukupnog broja izdatih.

Izvor: Beta

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...