Otvaranje zabavnog parka Šarengrada u Kruševcu na jesen

20. May 2020
Photo by Hello I'm Nik on Unsplash
Photo by Hello I'm Nik on Unsplash

Kruševac će na jesen ove godine, obogatiti svoju turističku ponudu novim zabavnim parkom - Šarengradom, poznatim i kao Dino park. Ovaj kompleks, koji se gradi na prostoru iza Vatrogasnog doma i naselja Rasadnik 2 u Kruševcu, namenjen je prvenstveno najmlađima i njihovim starateljima a sadržaće replike dinosaurusa raznih veličina, kao i mnoštvo drugih zabavnih sadržaja.

Ukupna vrednost radova iznosi više od 130 miliona dinara, a investitori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Kruševac.

Miloš Milanović iz TO Kruševac, zadužen za ovaj projekat, kaže za eKapiju da se završetak radova očekuje na jesen, kada će ovaj park moći da primi prve posetioce. On dodaje da je Šarengrad koncipiran i prilagođen svim kategorijama, kako po pitanju sadržaja tako i u smislu tehničke opremljenosti.

Kako navodi, u parku će se nalaziti sadržaji predviđeni za igru i sprave koje iziskuju fizičku aktivnost dece kao što su tobogani, zid i mreže za penjanje i drugi.

- Tu će biti prostor za zajedničku igru dece opremljen klackalicama, ljuljaškama, đihalicama, veliki broj elemenata za zabavu i rekreaciju ogradu oslikanu muralima u unutrašnjem delu. Centralno igralište biće prilagođeno osobama sa invaliditetom, a igrališta će biti izgrađena za decu različtiih uzasta, od 0 do 12 gdina. A tu su i vodene površine sa fontanama i mostićima – kaže za eKapiju Milanović.

Druga faza obuhvata izgradnju biletarnice, suvenirnice, poslovne prostorije i kafe restorana sa dečijom igraonicom kao i opremanje istih, te postavku mobilijara, ozelenjavanje i završetak ostalih građevinskih radova.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za zainteresovane izvođače je 15. jun do 12 sati. Javno otvaranje ponuda obaviće se istog dana sa početkom u 12.15 u prostorijama TO Kruševac.

S. Petrović

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...