Okrugli sto „Standardi u turizmu“ 22. decembra u Beogradu

12. December 2022
Image by Mohamed Hassan from Pixabay
Image by Mohamed Hassan from Pixabay

Institut za standardizaciju Srbije organizuje 22. decembra okrugli sto „Standardi u turizmu“ sa ciljem da se zainteresovane strane u turističkom sektoru okupe i razgovaraju o tome u kojoj meri se u našoj zemlji primenjuju standardi iz oblasti turizma.

Institut za standardizaciju Srbije donosi srpske standarde, uslaglašne sa evropskim i međunarodnim standardima, čija je primena dobrovoljna, a koristi koje organizacije svih vrsta mogu da imaju su višestruke i dovode do dugoročno uspešnijeg poslovanja.

Predstojeći okrugli sto jedan je od načina da se ukaže na postojanje srpskih standarda koje donose domaći stručnjaci angažovani u Komisiji za standarde i srodne dokumente. Komisija se bavi standardizacijom terminologije i specifikacijom turističkih usluga i opreme ponuđača, uključujući srodne aktivnosti, turističke destinacije i zahteve objekata i opreme koji se koriste, da bi se turističkim kupcima, ponuđačima i potrošačima pružili kriterijumi za donošenje odluka. Trenutno postoji 25 važećih srpskih standarda i sedam novih projekata ove komisije, čiji je predsednik dr Maja Ćosić, profesor odseka na Visokoj turističkoj školi Akademije strukovnih studija Beograd.

Okrugli sto je namenjen turističkim organizacijama, agencijama, udruženjima i ostalim akterima na tržištu turističkih usluga. Predviđeno trajanje okruglog stola je od 12h do 14h, u prostorijama Instituta u ulici Stevana Brakusa 2, na Banovom brdu u Beogradu.

Prijava je se nalazi OVDE

Institut za standardizaciju Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...