Okrugli sto „Standardi u turizmu“ 22. decembra u Beogradu

12. December 2022
Image by Mohamed Hassan from Pixabay
Image by Mohamed Hassan from Pixabay

Institut za standardizaciju Srbije organizuje 22. decembra okrugli sto „Standardi u turizmu“ sa ciljem da se zainteresovane strane u turističkom sektoru okupe i razgovaraju o tome u kojoj meri se u našoj zemlji primenjuju standardi iz oblasti turizma.

Institut za standardizaciju Srbije donosi srpske standarde, uslaglašne sa evropskim i međunarodnim standardima, čija je primena dobrovoljna, a koristi koje organizacije svih vrsta mogu da imaju su višestruke i dovode do dugoročno uspešnijeg poslovanja.

Predstojeći okrugli sto jedan je od načina da se ukaže na postojanje srpskih standarda koje donose domaći stručnjaci angažovani u Komisiji za standarde i srodne dokumente. Komisija se bavi standardizacijom terminologije i specifikacijom turističkih usluga i opreme ponuđača, uključujući srodne aktivnosti, turističke destinacije i zahteve objekata i opreme koji se koriste, da bi se turističkim kupcima, ponuđačima i potrošačima pružili kriterijumi za donošenje odluka. Trenutno postoji 25 važećih srpskih standarda i sedam novih projekata ove komisije, čiji je predsednik dr Maja Ćosić, profesor odseka na Visokoj turističkoj školi Akademije strukovnih studija Beograd.

Okrugli sto je namenjen turističkim organizacijama, agencijama, udruženjima i ostalim akterima na tržištu turističkih usluga. Predviđeno trajanje okruglog stola je od 12h do 14h, u prostorijama Instituta u ulici Stevana Brakusa 2, na Banovom brdu u Beogradu.

Prijava je se nalazi OVDE

Institut za standardizaciju Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...