Održana prezentacija regije Kvarner u Beogradu

03. June 2019
Održana prezentacija regije Kvarner u Beogradu

Regija Kvarner predstavila je svoju turističku ponudu 30. maja u Domu Jevrema Grujića u Beogradu, s posebnim naglaskom na bogatu gastronomsku i eno ponudu, wellness i zdravstveni turizam, kao i novu kulturno turističku rutu „Putevima Frankopana”.

Ovo predstavljanje u Beogradu bila je izvrsna prilika da potencijalnim gostima iz Srbije prezentuje regija Kvarnera kao privlačna i lako dostupna destinacija za vikend putovanja tokom predsezone ili najbliža morska destinacija za letni godišnji odmor. S obzirom da Air Serbia kreće sa direktnim letovima iz Beograda za Rijeku, Kvarner postaje još bliži.

- Zahvaljujući blizini i odličnoj putnoj povezanosti te direktnom avio-linijom koja uskoro kreće iz Beograda za Rijeku, verujemo da ćemo i u ovoj turističkoj godini nastaviti s ostvarivanjem dobrih rezultata sa srpskog tržišta. Gosti iz Srbije, prema ostvarenim noćenjima, najviše borave na ostrvu Krku, Crikveničko-vinodolskoj rivijeri te na Opatijskoj rivijeri. Tako su na području ostrva Krka gosti iz Srbije u poslednje 3 godine ostvarili čak 86% više noćenja, na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri 26% više a na Opatijskoj rivijeri 24% više noćenja - istakla je direktrka Turističke Zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov.

Izvor: Novilist.hr

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...