Od 14. septembra počinje isplata obeštećenja putnicima SAB i JAZZ Travel

07. September 2018
Od 14. septembra počinje isplata obeštećenja putnicima SAB i JAZZ Travel

Osiguravajuća kuća DDOR Novi Sad saopštila je danas da će od narednog petka, 14. septembra, početi sa isplatom naknada svim oštećenim putnicima turističkih agencija SAB Travel i JAZZ Travel.

- Do predviđenog roka smo primili ukupno 2.216 odštetnih zahteva, od toga 1.986 od oštećenih putnika SAB Travela i 230 od oštećenih putnika JAZZ Travela - navodi se u saopštenju.

Iz DDOR osiguranje ističu da su obezbedili sve potrebne kapacitete da obrada ovako velikog broja pojedinačnih zahteva bude završena na najbrži mogući način i da je najveći broj primljenih zahteva već obrađen.

- Poređenjem zapisnika Turističke inspekcije i evidencije pristiglih zahteva, utvrdili smo da za nešto više od 250 aranžmana koji nisu realizovani po zapisniku Turističke inspekcije, nismo dobili zahteve za naknadu, te pozivamo oštećene putnike koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, da to učine što pre, kako bismo mogli da kompletiramo našu evidenciju - poručuju iz DDOR-a.

Napominju da nedostajuće prijave neće usporiti ili zaustaviti proces obračuna i isplate naknade oštećenim putnicima.

Izražavajući zahvalnost na strpljenju svim građanima-putnicima pomenutih turističkih agencija koji su podneli odštetne zahteve, iz DDOR osiguranja su poručili da će nastaviti redovno da informiše oštećene putnike i javnost o toku procesa obrade odštetnih zahteva i isplata naknada.

Podsećamo da je SAB Travel u julu u poslednjem času otkazao putnicima više od 2.240 turističkih aranžmana, za koje je putnicima uzeo novac. Ubrzo posle tog skandala šok su doživeli i građani koji su platili letovanje u Grčkoj čačanskoj agenciji JAZZ Travel.

Posle samo sat vremena vožnje ka letovlištu, njima je saopšteno da se putovanje otkazuje. Oko 100 putnika iz Beograda, Valjeva, Šapca, Lazarevca, Aranđelovca, Čačka, Kraljeva, i Kragujevca platili su 1,3 miliona dinara aranžmane, a ostali bez odmora.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...