Novo u prestonici: Beogradska pivska tura za turiste i lokalce

25. May 2017

Turistička agencija "Go2 Serbia" osmislila je atraktivnu Pivsku turu po Beogradu, koja traje tri sata i uključuje degustaciju sedam različitih kraft piva u tri dorćolska paba - "Krafter", "BeerWood" i "Passengers", i to sve u pratnji vodiča koji kroz zanimljive priče upoznaje posetioce sa ovim popularnim napitkom.

Uz degustaciju zanatskih piva, koja se po ukusu i kvalitetu znatno razlikuju od industrijskih, čućete i o istorijatu i tehnologiji proizvodnje piva, saznati mnoge zanimljivosti o njemu i otkriti da li vam više leži "lager", "eil" ili "tamno" pivo.

- Do prave revolucije zanatskog pivarstva kod nas dolazi u poslednje četiri godine, a ta revolucija započela je još sedamdesetih godina u SAD, a potom i u Nemačkoj - otkriva Milica Stanojević, vodič kroz ukuse zanatskog piva.

Ona ističe da u Srbiji trenutno postoji oko 15 domaćih pivara koje proizvode kraft pivo. Među najstarijima je "Black Turtle", a trenutno najpopularnije su "Kabinet", "Sindikat, "Kaš", "Tron", "Dorćol", i druge, koje se odlikuju po tome što ne proizvode velike količine piva, nego se više orijentišu na eksperimentisanje ukusima i sastojcima, uz tradicionalni pristup proizvodnji piva bez aditiva.

- Poenta nije u kvantitetu, nego u kvalitetu piva - napominje Milica, vodič pivskih tura po Beogradu, koje će početi da se izvode od subote, 27. maja.  

Ture će se odvijati na srpskom jeziku po ceni od 1.000 dinara, i na engleskom jeziku za 15 evra. U cenu je uključena degustacija piva.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...