Novo u Muzeju: Monodrama “Moj otac Vuk Karadžić”

20. November 2017

Pored osnovne izložbene delatnosti, stručnih vođenja, predavanja i radionica za decu i odrasle, posetioci Muzeja Vuka i Dositeja moći će da uživaju i u izvođenju monodrame “Moj otac Vuk Karadžić”.

Obeležavajući 230. godišnjicu od rođenja Vuka Karadžića, monodrama će se izvoditi u autentičnom ambijentu jednog od najstarijih beogradskih zdanja, nekadašnjoj Velikoj školi, u kojoj je boravio i sam Vuk. Lik Vilhelmine Mine Karadžić oživeće glumica Ljiljana Jakšić, omogućujući posetiocima da u prvom licu, kroz sećanja Vukove kćeri, dožive njeno vreme i uspomene. Na uzbudljiv način ona će oživeti lik znamenitog oca, događaje i ličnosti koji su obeležili njenu porodicu i za nas sve udaljeniji devetnaesti vek. 

Program će biti upotpunjen prikazivanjem dokumentarnog materijala i porodičnih fotografija, uz taktove starogradskih muzičkih numera. U završnici programa posetioci će imati mogućnost da u Mininom društvu obiđu muzejsku postavku i pogledaju Vukove i Minine lične predmete, kao i porodično stablo porodice Karadžić.

Ovaj program u trajanju od 40 minuta izvodi se svake druge nedelje, a ulaznice se, po ceni od 400 dinara, mogu kupiti na blagajni Muzeja Vuka i Dositeja i u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5.

Program realizuju Muzej Vuka i Dositeja, Narodnog muzeja u Beogradu i Udruženje KulTurNet zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. U promociji programa učestvuju Narodni muzej i Turistička organizacija Beograda.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...