Novinari iz Velike Britanije i Irske u poseti Srbiji

06. September 2018

Turistička organizacija Srbije organizuje studijsku posetu za medije iz Velike Britanije i Irske u periodu od 5. do 9. septembra 2018. godine.

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije kao atraktivne turističke destinacije, predstavnici medija koji imaju nacionalnu i regionalnu pokrivenost - The People, Trinity, Daily Records, Yorkshire Post, Scottish Sun, Chukker magazine, BBC radio, Sunday World Ireland, Irish Mail, Sunday Busniess Post, Sunday Independent upoznaće se sa Beogradom, Novim Sadom i Sremskim Karlovcima kao „city break“ destinacijama, uz poseban naglasak na upoznavanje sa istorijom, umetnošću i kulturom.

Beograd kao turistička destinacija sa veoma bogatom ponudom postaje sve popularnija destinacija. Novinari poznatih medijskih kuća prilikom svoje studijske posete u našoj prestonici posetiće Narodni muzej, Kraljevski dvor na Dedinju, Muzej Jugoslavije, Muzej savremene umetnosti, Hram Sv. Save, Kalemegdan kao i Spomenik Neznanom junaku na Avali. Takođe će se upoznati i sa uličnom umetnošću kao i sa bogatom turističkom ponudom Zemuna.

Sremski Karlovci imaće priliku da predstave pravu riznicu prirodnih i kulturno istorijskih vrednosti u okviru svoje turističke ponude: manastir Krušedol zadužbinu despota Brankovića,  kao i vinariju Kovačević sa istorijom proizvodnje vina dužom od 100 godina.

Novi Sad turistička destinacija autentičnih iskustava predstaviće Spomen zbirku Pavla Beljanskog i dela srpske moderne umetnosti, Galeriju Matice srpske, nacionalni muzej osnovan 1847. godine, Muzej savremene umetnosti Novi Sad, Petrovaradinsku tvrđavu kao i predivni kompleks dvorca Dunđerski koji pored predivnog parka sa jezerom poseduje i ergelu.

Novinari će imati prilike i da uživaju u čarima gastronomske ponude sve tri destinacije.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...