Novinari iz Hrvatske posetili okolinu Beograda

17. May 2019
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Grupa novinara hrvatskih medija Menu.hr, Naturala.hr, Putoholicari, 24 sata, She.hr, Bengeri.com, Relaxino.com i Travel-advisor.eu, posetila je 14. i 15. maja manje poznata mesta u okolini i van Beograda, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

U saopštenju TOB-a, koji je u okviru aktivnosti na turističkom tržištu Hrvatske bio domaćin gostima iz susedne zemlje, navodi se da je studijsko putovanje obuhvatilo posetu vinariji „Plavinac“, koja se bavi proizvodnjom organskog vina, restoranu "Vinogradi" u Grockoj, kao i vinariji „Jeremić“ u Smederevu.

Hrvatski novinari su takođe posetili arheološko nalazište „Viminacijum“, kao i mesta koja promovišu srpsku tradiciju, stare zanate i domaću gastronomiju, a među kojima su Muzej opančarstva u Rakovici, Muzej rakije u Vrčinu, Avalski toranj i etno domaćinstvo „Zornića kuća“ u Barajevu.

U Beogradu je, kako se dodaje, od početka godine registrovan rast broja turista iz Hrvatske od 12 odsto, čime su se Hrvati našli na prvom mestu u 2019. godini po broju dolazaka i na drugom mestu po ostvarenim noćenjima (+11%) u srpskoj prestonici.

Sledeća planirana aktivnost TOB-a u Hrvatskoj biće promocija u Zagrebu 4. jula, kada će Zagrepčani imati pliliku da uživaju u predstavi "Kabare Beograd", navodi se u saopštenju.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...