Novinari iz Hrvatske posetili okolinu Beograda

17. May 2019
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Grupa novinara hrvatskih medija Menu.hr, Naturala.hr, Putoholicari, 24 sata, She.hr, Bengeri.com, Relaxino.com i Travel-advisor.eu, posetila je 14. i 15. maja manje poznata mesta u okolini i van Beograda, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

U saopštenju TOB-a, koji je u okviru aktivnosti na turističkom tržištu Hrvatske bio domaćin gostima iz susedne zemlje, navodi se da je studijsko putovanje obuhvatilo posetu vinariji „Plavinac“, koja se bavi proizvodnjom organskog vina, restoranu "Vinogradi" u Grockoj, kao i vinariji „Jeremić“ u Smederevu.

Hrvatski novinari su takođe posetili arheološko nalazište „Viminacijum“, kao i mesta koja promovišu srpsku tradiciju, stare zanate i domaću gastronomiju, a među kojima su Muzej opančarstva u Rakovici, Muzej rakije u Vrčinu, Avalski toranj i etno domaćinstvo „Zornića kuća“ u Barajevu.

U Beogradu je, kako se dodaje, od početka godine registrovan rast broja turista iz Hrvatske od 12 odsto, čime su se Hrvati našli na prvom mestu u 2019. godini po broju dolazaka i na drugom mestu po ostvarenim noćenjima (+11%) u srpskoj prestonici.

Sledeća planirana aktivnost TOB-a u Hrvatskoj biće promocija u Zagrebu 4. jula, kada će Zagrepčani imati pliliku da uživaju u predstavi "Kabare Beograd", navodi se u saopštenju.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...