Novi Zakon o turizmu u avgustu

01. August 2018
Novi Zakon o turizmu u avgustu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se nada da će novi Zakon o turizmu Vlada usvojiti tokom avgusta.

Govoreći o novinama tog zakona, on je za Prvi program Radio Beograda rekao da će biti pooštreni uslovi za registraciju i rad turističkih agencija, te da će biti povećan iznos polise osiguranja.

- Delimo agencije na tri grupe. Za one najveće polisa će biti 500.000 evra, za one manje 400.000, a za najmanje 300.000 - naveo je Ljajić.

On je, između ostalog, najavio da se novim Zakonom o turizmu uvode i takozvane "crne" i "bele" liste turističkih agencija kako bi putnici, kada uplaćuju aranžmane, znali sa kim imaju posla, sa kakvim agencijama.

- Deo odgovornosti moraju preuzeti i sami putnici, jer smo imali čitav niz situacija da bukvalno fizička lica, posebno u školama, organizuju putovanja za učenike i ekskurzije tokom leta - dodao je Ljajić.

Izvor: Tanjug

Last comment

turista
Sunday , 09.09.2018. 16:41h
Recommendation:
0
+
0
-
Zakon on turizmu treba korenito menjati i da u njegovoj izradi zaista rade strucnjaci iz oblasti turizma - turizmolozi koji zbog ovih zalutalih u turizam, ne mogu da se bave poslom za koji su se skolovali pa nije ni cudo sto nam se desavaju razne situacije do kojih sigurno ne bi dolazilo da je dobar zakon ali i da turizmolozi rade u agencijama, kao turisticki inspektori, savetnici u ministarstvu i turistickim organizacijama, strucnim skolama za turizam i ugostoteljstvo itd, U suprotnom nece biti poboljsanja u ovoj oblasti.

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...