Novi zakon o turizmu doprineće boljitku putnika

11. April 2019
Novi zakon o turizmu doprineće boljitku putnika

Vera Trefalt iz turističke inspekcije pri Ministarstvu turizma izjavila je juče da Zakon o turizmu koji je stupio na snagu 22. marta ne prepoznaje različite turističke agencije, već samo turističke agencije organizatore putovanja i posrednike.

- U prvom trenutku može da se čini da će aranžmani prema novom zakonu biti skuplji, međutim, ovaj zakon je proizašao iz prošlogodišnjih problema. Neka rešenja su se upravo zbog toga nametnula, jer je mnogo hiljada putnika ostalo bez svog putovanja. Neke odredbe se čine i strožim, ali sasvim sigurno će doprineti dobitku kada je u pitanju putnik. Ne bi trebalo da to izazove i poskupljenje aranžmana, ali moguće je - rekla je ona za Tv Prva.

Direktor Jute Aleksandar Seničić smatra da je novi Zakon o turizmu dobar za putnike i ističe da nijedna agencija nema problem s njim.

Prema njegovim rečima, cene aranžmana su se više zloupotrebljavale kroz reklame i reklamne kampanje gde su se reklamirali aranžmani po jednoj ceni, a onda dodatno naplaćivale takse.

- To više neće biti moguće i to je dobro za putnike. Oni će to svakako i dalje plaćati, ali će makar imati punu informaciju od samog početka - rekao je Seničić.

Jedna od novina novog Zakona je i ta što će cena aranžmana biti objedinjena i putnici će ubuduće znati koliko ih ukupno košta putovanje na željenu destinaciju bez skrivenih troškova.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....