Novi turistički program: "Srpska slava" u Konaku knjeginje Ljubice

24. July 2019
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

U cilju popularisanja srpske tradicije i nematerijalnog kulurnog nasleđa, Turistička organizacija Beograda i Muzej grada Beograda osmislili su novi turistički program "Srpska slava", koji će se izvoditi nedeljom od 14 časova, na srpskom i engleskom jeziku, počev od 4. avgusta, u istorijskom zdanju iz 19. veka, nekadašnjem domu Ljubice Obrenović.

Predstavljanje ovog vekovnog običaja u porodičnom životu Srba zasnovano je na demonstraciji naše tradicije i običaja, i interakciji sa gostima koji će tokom programa iskusiti doživljaj gosta na slavi. Kostimirani glumac u ulozi domaćina dočekivaće posetioce u autentičnom ambijentu Konaka knjeginje Ljubice, gde će ih okupljene oko svečano postavljene slavske trpeze, upoznati sa obeležjima i simbolima slavskog rituala, uz posluženje žitom, slavskim kolačima i kafom.

- Srpska slava je nešto što treba da predstavimo svetu, ljudima koji pripadaju drugim kulturama i tradicijama. Činjenica je da je slava u našoj tradiciji, književnosti, kulturi, u životima svih nas i jedna je od retkih stvari koja je opstala i koja nas je održala. Mislim da će ovo biti jedna od najlepših atrakcija i najlepših programa grada Beograda - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Karte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na sajtu Muzeja grada Beograda, na sajtovima www.tickets.rs, www.enterbelgrade.rs kao i svim prodajnim mestima Ticket Visiona (TC Ušće, Bilet servis, Arena, Dom omladine i Cvetni trg).

Postoji mogućnost organizacije grupnih poseta u drugim terminima, uz prethodnu najavu. Informacije i rezervacije: office@mgb.org.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...