Novi turistički program: "Srpska slava" u Konaku knjeginje Ljubice

24. July 2019
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

U cilju popularisanja srpske tradicije i nematerijalnog kulurnog nasleđa, Turistička organizacija Beograda i Muzej grada Beograda osmislili su novi turistički program "Srpska slava", koji će se izvoditi nedeljom od 14 časova, na srpskom i engleskom jeziku, počev od 4. avgusta, u istorijskom zdanju iz 19. veka, nekadašnjem domu Ljubice Obrenović.

Predstavljanje ovog vekovnog običaja u porodičnom životu Srba zasnovano je na demonstraciji naše tradicije i običaja, i interakciji sa gostima koji će tokom programa iskusiti doživljaj gosta na slavi. Kostimirani glumac u ulozi domaćina dočekivaće posetioce u autentičnom ambijentu Konaka knjeginje Ljubice, gde će ih okupljene oko svečano postavljene slavske trpeze, upoznati sa obeležjima i simbolima slavskog rituala, uz posluženje žitom, slavskim kolačima i kafom.

- Srpska slava je nešto što treba da predstavimo svetu, ljudima koji pripadaju drugim kulturama i tradicijama. Činjenica je da je slava u našoj tradiciji, književnosti, kulturi, u životima svih nas i jedna je od retkih stvari koja je opstala i koja nas je održala. Mislim da će ovo biti jedna od najlepših atrakcija i najlepših programa grada Beograda - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Karte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na sajtu Muzeja grada Beograda, na sajtovima www.tickets.rs, www.enterbelgrade.rs kao i svim prodajnim mestima Ticket Visiona (TC Ušće, Bilet servis, Arena, Dom omladine i Cvetni trg).

Postoji mogućnost organizacije grupnih poseta u drugim terminima, uz prethodnu najavu. Informacije i rezervacije: office@mgb.org.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...