Niš dobio autobus sa otvorenim krovom

12. July 2019

Autobus sa otvorenim krovom od ponedeljka, 15. jula, konačno će se naći na ulicama Niša i prevoziti građane u obilazak znamenitosti, kaže direktor Turističke organizacije Niša, Uroš Parlić. Turisti će se voziti 26 km oko 80 minuta, biće tri polaska dnevno, a jedan polzak će biti besplatan za Nišlije.

Konačno se ostvarila ideja stara par godina - da znamenitosti u Nišu turisti mogu da posmatraju i iz autobusa sa otvorenim krovom, ali i brojna Parlićeva obećanja.

Turistički autobus je već "zaličio" na niški, jer su na njemu simboli grada, a na ulicama će biti od ponedeljka. Ima 48 mesta na platformi, a 30 u zatvorenom delu. Cena karte biće 400 dinara, a deca do 12 godina voziće se besplatno.

- Jedna vožnja dnevno će ići za Nišlije koji ispunjavaju te uslove, na primer za penzionere. Prvo ćemo da krenemo svakog dana sa probnim vožnjama za naše sugrađane, jedna od tri vožnje će biti za sugrađane. Imaće tri rotacije dnevno, ako se ukaže da je zbog većeg interesovanja potrebno biće ih i više. Dužina jedne ture je 26 km, trajaće oko 80 minuta - priča Parlić.

Polaziće se sa parkinga na Sinđelićevom trgu, a zasad nisu jasno utvrđeni polasci, ali bi trebalo da se kreće u 11, 13 i 15 sati, s tim da će u najvrelijim danima možda biti i popodnevnih polazaka.

Trebalo bi da ruta prolazi pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.

Parlić kaže da se snimaju tekstovi o znamenitostima na srpskom i engleskom jeziku, a da će kasnije biti na još 6 stranih jezika.

Izvor: Južne vesti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....