Niš bi mogao da dobije skijalište na Kameničkom visu

14. September 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Na Kameničkom visu moguće je ponovo uspostaviti skijalište sa svim pratećim sadržajima. O tome su razgovarali predsednica GO Pantelej Nataša Stankovć i resorni većnik Zoran Ignjatović sa stručnim timom JP Srbijiašume-Šumsko gazdinstvo Niš koji je predvodio zamenik direktora Darko Zarev.

U znak dobre saradnje i uzajamne podrške, Šumsko gazdinstvo u Nišu preuzelo je obavezu da obnovi izletnički mobilijar na Кameničkom visu i dopuni sadržaje na izletištu Dabilo kao i da, u svojstvu upravljača šumskim dobrima, pomogne Opštini Pantelej u procesu ponovnog uspostavljanja skijališta na Кameničkom visu”, istakla je Stanković.

Ona je precizirala da je ovo samo početak dogovora, a do realizacije potrebno je još posla. Međutim ono što je izvesnije to je rekonstrukcija mosta u Oreovcu.

“Reč je prvenstveno o institucionalnom posredovanju Opštine Pantelej oko obezbeđivanja projektne dokumentacije za rekonstrukciju dotrajalog mosta u Oreovcu, neophodne za nesmetan promet mehanizacije Šumskog gazdinstva i normalno odvijanje saobraćaja u ovom selu, duž čitavog puta do čuvenog paraglajding poletišta Višegrad stene kao jednog od najatraktivnijih opštinskih lokaliteta i strateško- razvojnih prioriteta Opštine Pantelej”, dodala je Nataša Stanković.

Na osnovu projektne dokumentacije, Srbijašume bi finansirale rekonstrukciju mosta već početkom naredne građevinske sezone a pridruženim sredstvima sa nivoa resornih ministarstava sagledava se mogućnost konačne izgradnja pristupnog puta do poletišta u susret međunarodnim paraglajding takmičenjima, koja su zbog korone odložena za narednu godinu.

Izvor: Niške vesti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...