Niko se nije javio na poziv da gradi akva-park u Nišu

18. December 2018
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay


Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akvapark na Loznom kalemu propala je, jer kako kažu u Sekretarijatu za imovinsko pravne poslove Grada Niša, nije bilo zainteresovanih investitora, pišu Južne vesti.

Na otvaranju ponuda uoči vikenda ustanovljeno je da nijedna nije pristigla. Tako gradnja akvaparka u Nišu i posle čitave decenije od prvobitnih planova i dalje ostaje samo san, uprkos odluci da se čak i zemljište ustupi besplatno investitoru koji bi napravio određene sadržaje, uložio pare i uposlio određeni broj ljudi.

Iako je pre dve godine potpisan memorandum o razumevanju sa crnogorskom firmom Aquaterra solutions, na osnovu kojeg je urađen elaborat i određeni uslovi za otuđenje zemljišta u blizini Niške Banje za gradnju vodenog parka, ova firma nije poslala svoju ponudu.

Na poziv se nije javila ni firma Italnis, sa kojom je grad već imao ugovor o izgradnji ovog sadržaja na Loznom kalemu, ali je raskinut zbog nepoštovanja obaveza. Iako je Italnis sredinom prošle godine najavio da je ponovo zainteresovan, i to ozbiljnije nego prvi put, ni od ove firme ništa nije stiglo.

Podsetimo, pre tri meseca od gradskog većnika Mihajla Zdravkovića čulo se da u tom trenutku nije bilo zainteresovanih za ovaj projekat, jer je crnogorska firma odustala zbog drugih investicija. I javni poziv za investitore bio je raspisan u poslednjem trenutku s obzirom na to da je odobrenje Vlade na elaborat o otuđenju zemljišta bilo ograničenog trajanja.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović je ranije rekao da postoji mogućnost da Grad odustane od ove ideje ukoliko ne bude zainteresovanih investitora.

Javni poziv za izgradnju akva parka na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji Grad je objavio sredinom novembra, a neizgrađeno građevinsko zemljište za gradnju ponuđeno je po početnoj ceni od jednog dinara.

Inače, poslednjih nekoliko godina izgrađen je vodeni park u Doljevcu, a i na niškom Čairu je napravljen mini akva-park.

Izvor: Južne vesti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...