Najstariji ski-centar u Srbiji odlazi u istoriju

01. December 2017
Najstariji ski-centar u Srbiji odlazi u istoriju

Pred nama je skijaška sezona, ali skijanja neće biti na stazama "Dobre vode" na planini Goč. Posle skoro četiri decenije, to skijalište je izbrisano iz turističke ponude srpskih ski-centara. Kompletna infrasturuktura skijališta završila je na licitaciji kao staro gvožđe, za poravnjanje dugova bivšim radnicima Skijaškog kluba "Goč".

Posle sudskih presuda, od najstarijeg ski-centra u Srbiji ostali su samo arhivski snimci i fotografije hiljade dece koji su na ovim stazama napravili prve korake.

- Skijama sam prešao kilometre i kilometre po Goču. Sumnjam da ću moći ikada više, imajući u vidu cene na Kopaoniku - kaže Slobodan Đurović.

Na ski-stazama "Dobre vode" ostali su samo tragovi kamiona kojima su otpremljeni stubovi žičara. Izbrisane su i iz ponude Turističke organizacije Kraljevo.

- U ovom trenutku prinuđeni smo da uradimo tako nešto s tim što ćemo pokušati da Goč predstavimo kao destinaciju gde deca mogu da se sankaju, grudvaju i prave Sneška Belića. Na žalost ne mogu da se skijaju, mogu, ali kao na svakom brdu ovde pored Kraljeva - napominje Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljevo.

U lokalnoj vlasti u Kraljevu kažu da su bili bespomoćni da više išta urade za skijanje na Goču.

- Kada nekoliko mandata uništava tu planinu mislim da je nedovoljno vremena da rešite sve probleme. Naravno mi ćemo na tome raditi i očekujemo da ćemo za par godina imati bolje rezultate i da će Goč ponovo oživeti. Ukoliko bude zainteresovanih investitora koji su spremni da ulože novac na Goč, mi ćemo ih dočekati raširenih ruku - napominje gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Ski-centar "Dobre vode" na Goču 80-ih godina sagradila je grupa entuzijasta predvođena Kraljevčaninom Milošem Milenkovićem.

Osim Doma sa 80 ležaja, napravljene su dve ski-staze, postavljeni liftovi i uspinjače sa 100 sedišta. Sve to, završilo je kao staro gvožđe za poravnjanje dugova bivšim radnicima Smučarskog kluba "Goč".

Izvor: RTS

Last comment

Halo Travel
Monday , 04.12.2017. 13:25h
Recommendation:
1
+
0
-
Nazalost, desavaju se I ovakve stvari da stara skijalista budu zamenjena novim, interesantnijim, jer su potrebna ulaganja u kontinuitetu, a neretko je problem manjka investitora koji zele da uloze odredjene svote novca. Ostaje nam samo da se nadamo da ce ostala skijalista u Srbiji da traju dugo.

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...