Na šta se najčešće žale srpski turisti?

11. October 2019

Žalba gosta da su mu odmor upropastile komšinice koje su se sunčale gole na terasi, šampion je ovogodišnjih bisera srpskih turista koji su letovali posredstvom turističkih agencija, prenosi portal Novosti.

Ovaj turista je bio očajan zbog devojačkih preplanulih tela tražio je da agencija ubuduće na sajtu striktno napomene "u kojim vilama je dozvoljeno biti go". U njegovoj, gotovo pesničkoj žalbi, piše da je letovao sa porodicom i nije znao da je dozvoljeno biti go u stambenoj jedinici: "Ja idem gore - one gole, ja idem na plažu - one gole".

Druga najzanimljivija žalba stigla je, takođe, iz Grčke od putnika koji je dosta vremena provodio na wc šolji, pa je dasku - polomio. Gazda je tražio da kupi novu, a on je insistirao na tome da je već bila puknuta kada je stigao. On se uzrujao, noćima nije spavao i tražio je sudskog veštaka da se reši problem wc šolje i dokaže njegova nevinost.

Grčki insekti su kidisali na naše turiste, pa su vodiči često primali poruke "stradao sam od pauka" i dobijali fotografije guštera koji su se podmuklo ušunjali u apartman. Posebno je bio zanimljiv visoki turista koji je razbio glavu o klimu "jer je nisko postavljena". On je opisao agoniju na sledeći način: "tako sam krvav i ošamućen tražeći alkohol oborio dva plitka tanjira i čašu, pa sam posekao i nogu koja je odmah počela da krvari, pa me zanima da li može da dođe čistačica i da li moram da kupi tanjire i čaše?"

Naravno, bilo je i slučajeva krađe koja nikada nije dokazana, jer su "sobarice ukrale muške kupaće gaće kupljene prošle godine, ali malo nošene, dok su se sušile preko ograde na terasi".

Dve gospođe su na banderi videle obaveštenje na grčkom i pitale su vodiča šta to znači. Vodič je odgovorio da je reč o parastosu, a one su ga pitale da li piše gde se održava i da li ima organizovan prevoz?

I drugi srpski vernici su imali dosta problema u pravoslavnoj Grčkoj, jer su sobu morali da napuste u devet sati, a liturgija traje do 9.30 časova. "U sredu je Usekovanje Jovanove glave neću stići da se presvučem za putovanje ako izađem u 9.00 časova i da li znate gde ima da se kupi solarni panel?" - napisao je jedan putnik.

"Trenutno sam u Asprovalti preko vaše agencije, zanima me putovanje na Maldive ili Kubu za sledeću godinu, pa da mi pošaljete cene sa avionskim kartama", napisao je drugi, očigledno zadovoljni, putnik.

Bilo je i lepih trenutaka, a jedna putnica se zaljubila u Grka i u knjizi utisaka odlučila da svoju sreću podeli sa drugima.

Najzanimljivije je, ipak, bilo pre i prilikom polaska na put, pa je tako jedna putnica u rubrici "vrsta prevoza: autobus/sopstvena kola" upisala - bmw. U Jagodini je pun autobus pola sata čekao "mamu da ugasi bojler", jer se tek na parkingu setila da je ostao uključen. Druga gospođa je imala problema na granici jer je docrtavala pečat u pasošu.

Međutim, najgore je prošao pripadnik "organa reda" koji se žalio zbog razlike u deviznom kursu, bunio se zbog doplate za trajekt i pretio što je obaveštenje o poslasku autobusa stiglo kasno. On je vraćen sa granice, jer mu je istekao pasoš!

Posebno su čudne bile žalbe turista koji su letovali u Egiptu, jer su neki tražili da im se vrati novac pošto je u Hurgadi "more mirno, a vrućina velika".

Žalili su se i što u "Egiptu ima mnogo Arapa", ali i što su ulošci u hotelu mnogo skupi, a banane male. Neki su se žalili što ne postoji "deklaracija šta sadrže jela na švedskom stolu", dok su jedni tražili novac za duševni bol koji je nanet njihovoj bebi od šest meseci koja je morala da napusti sobu do 12 časova.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. September 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Tourism
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. September 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Tourism
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. September 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...
Tourism
20. September 2023
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu...