Na sednici Klastera turističke privrede Vrnjačke Banje zaključeno: GOČ – DEO TURISTIČKE PONUDE TOKOM CELE GODINE

19. November 2021
Banjski park; Arhiva: Vrnjačke novine
Banjski park; Arhiva: Vrnjačke novine
Đorđe Makuljević; arhiva hotela Fontana
Đorđe Makuljević; arhiva hotela Fontana
Boban Đurović; arhiva Vrnjačkih novina
Boban Đurović; arhiva Vrnjačkih novina

  

Na sednici Klastera turističke privrede Vrnjačke Banje, održanoj 16. novembra u konferencijskoj sali Hotela „Vrnjačke terme“, prema rečima Đorđa Makuljevića, predsednika Klastera, govorilo se o aktuelnostima vezanim za kovid propusnice, odnosno za epidemiološku situaciju u zemlji, kao i o otežanom radu hotela.
 
– Mi smo se složili da apsolutno svi moraju da poštuju mere, da to neće trajati još dugo i da se mora raditi na edukaciji. Edukacija u kooperaciji sa nacionalnim udruženjem HORES na teritoriji Vrnjačke Banje ići će upravo preko našeg klastera gde su svi hoteli pozvani i očekujemo da se odazovu u što većem broju, u naredna dva meseca. Potom će uslediti edukacija za restorane - izjavio je Đorđe Makuljević.
 
Sa otvaranjem novih hotela i proširivanjem turističke ponude, promenila se i struktura vrnjačkih gostiju. Oko 70% gostiju čine porodice sa decom.
 
– Na osnovu analize, lokalna samouprava će u dogovoru sa Klasterom raditi na tome da budžet za 2022. godinu, kao i svi projekti, budu usmereni što više ka ključnim atrakcijama Vrnjačke Banje da bismo upotpunili sadržajnost destinacije i time dali mogućnost da što više gostiju, što duže vremena provode u Vrnjačkoj Banji i da se time istaknemo kao turistička destinacija koja može da odgovori zahtevima porodičnog turizma - istakao je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, i najavio realizaciju projekta panoramskog točka kod izvora „Jezero“, kao prvu veliku investiciju u 2022. godini. On je rekao da će se lokalna samouprava posvetiti razvoju Goča.
Vrnjačkim hotelijerima je predočeno da od ove zimske sezone mogu da uvrste u ponudu ski stazu na Goču i da će Goč biti deo turističke ponude tokom cele godine.
 
– Uradićemo projekat sa Ministarstvom turizma. Imamo zainteresovane investitore čiji su projekti u duhu očuvanja planine Goč, čiji će sadržaji obeležiti novu epohu u razvoju Goča - dodao je Đurović.
 
Svi vrnjački hoteli biće predstavljeni u zajedničkoj publikaciji čije će štampanje organizovati Klaster, a služiće promociji Vrnjačke Banje kao turističke destinacije. Klaster je na sednici doneo i odluku da od januara 2022. godine svi hoteli usklade cene smeštaja prema kategorizaciji i renomeu koji Vrnjačka Banja ima na turističkoj mapi Srbije.
M.St.J.

   

Comments (0)

Connected news

Tourism
Konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih projektima razvoja turizma u 2022. godini
25. May 2022
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu subvencija i...
Tourism
Održan susret turističke privrede Anadolije i organizatora putovanja iz Srbije
25. May 2022
U cilju jačanja turističkog tržišta centralne Turske koje je otvoreno pokretanjem...
Tourism
Destinacija u Africi najtraženija za održavanje venčanja
25. May 2022
Nova studija kompanije za finansijska poređenje  monei.co.uk  otkriva najpopularnije...
Tourism
Bajina Bašta dobila novu atrakciju
24. May 2022
U centru Bajine Bašte otvoren je Park ćirilice, poseban kutak koji u privlačnom...