Na bečkom aerodrom testiranje bezbednosnih mera protiv širenja koronavirusa

17. June 2020
Foto: © Flughafen Wien AG
Foto: © Flughafen Wien AG

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) razvija međunarodne standarde za bezbednosne mere u vazdušnom saobraćaju protiv širenja koronavirusa. Važna iskustva u tom pogledu pruža aerodrom u Beču koji je izabran da bude vazdušna luka na kojoj će se testirati bezbednosne mere. Brojna rešenja su u Beču već sprovedena a saznanja dobijena iz prakse biće korišćena za utvrđivanje budućih pravila. Nedavno je agencija „EASA“ objavila „EASA-Chart“ sa preporukama za bezbedno putovanje avionom.

Na bečkom aerodromu, na čitavom delu gde se nalaze terminali važi obavezno nošenje maski za putnike, one koji ih dočekuju i zaposlene. Razmak od jednog metra mora da se održava, na šta ukazuju markacije na podu, natpisi i govorni automat na terminalu. Šalteri za check-in, ulazak u avion i za informacije imaju zaštitu od pleksiglasa. Svi terminali raspolažu brojnim štandovima za dezinfekciju ruku. U slučaju korišćenja autobusa, broj putnika je ograničen.

Novo na bečkom aerodromu je da toplotne kamere automatski mere telesnu temperaturu kod svih putnika koji dolaze u Beč i to na putu do mesta za izdavanje prtljaga. Ukoliko se kod nekog od putnika ustanovi povišena temperatura onda lekar vrši dodatnu proveru i određuje sledeće korake u proceduri.

Takođe na bečkom aerodromu moguće je uraditi PCR-test na COVID-19 a rezultat je gotov za par sati. Dodatna usluga na aerodromu „Švehat“ je individualna pratnja „Covid Care Premium Services“ od check-in-šaltera do ulaska u avion pri čemu je bezbednosna i carinska kontrola bez čekanja.

Last comment

Vojkan
Friday , 17.07.2020. 18:04h
Recommendation:
0
+
0
-
Da iznajmis privatni let preko Royal Charter Service-a moracemo da se testiramo pre putovanja jer niko nece koronu u svom dvoristu.

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...