Ministarka Matić o putovanjima tokom letnje sezone: "Moći će da se pređe granica, ali ..."

24. March 2021
Image by Pexels from Pixabay
Image by Pexels from Pixabay

 Odlasci na putovanja zavisiće od aktuelne epidemiološke situacije, izjavila je ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, ističući da će biti uspostavljeni određeni protokoli i da će vakcinisanima biti lakše da pređu granicu.

- Kada se bude stabilizovala epidemiološka situacija, apsolutno će biti bezbedan prelaz preko granice uz poštovanje svih procedura, kao i protokola, koji se odnose na priznavanje sertifikata o vakcinaciji i kada, naravno, budu usvojeni i propisani od strane drugih zemalja - rekla je Matić za B92.net.
Ona je dodala da se pregovara s drugim državama o definisanju pravila za putovanja, ali da će sve zavisiti od epidemiološke situacije i u drugim državama.
- Razgovarali smo sa grčkim ministrom koji će u ponedeljak doći u Srbiju, takođe, i sa Kiprom, kao i sa Izraelom. Isto tako, tu je i Turska koja je za naše građane veoma atraktivna destinacija - navela je Matićeva.
Ministarka je potvrdila da će postojati protokoli.
- Uspostaviće se određeni protokoli, moći će da se pređe granica, a pre svega ljudi koji su se vakcinisali, njima će biti najlakše da pređu granicu - dodala je ona.
Matić je naglasila da, bez obzira na sve protokole koje će biti potpisani, neće moći da se putuje, ako epidemiološka situacija u trenutku kada sezona treba da se otvori ne bude dobra.
- To ne važi samo za Republiku Srbiju, to nam kažu kolege i iz drugih država. Dakle, sve zavisi od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u drugim zemljama - zaključuje Matić.
 
Izvor: novosti.rs
Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...