Martinovanje u Beogradu

28. October 2019
Martinovanje, tradicionalni slovenački praznik mladog vina, je proslavljen u Beogradu u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba, ove godine po šesti put. Svake godine se u okviru Martinovanja u Beogradu, au saradnji sa Slovenačkom turističkom agencijom, promovišu turističke destinacije u Sloveniji, prezentuju se vina i proizvodi različitih slovenačkih regija i gradova. Ove godine je promociju lokalne kuhinje i vina Pirana i Portoroža podržala kompanija MK Group koja već godinama posluje i uspešno investira u Sloveniji.
Domaćini ovogodišnjeg Martinovanja u Beogradu su bili Slovenački poslovni klub, Turističkaorganizacija Portoroža i Grad Piran.
Predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, mr Danijela Fišakov, je zahvalila Opštini Piran-Portorož na uspešnom prenošenju atmosfere ovih destinacija u Beograd i srpskim kompanijama koje su podržale ovu manifestaciju koja raste izgodine u godinu.
„Slovenački poslovni klub obostrano podržava saradnju privreda Slovenije i Srbije.To najbolje dokazuje večerašnje promovisanje slovenačkog turizma i srpskog uspešnog investiranja u njega. Piran i Portorož se, inače, nalaze na skraćenom spisku mojih omiljenih destinacija u Sloveniji kako zbog mirisa, mora, hrane, vina i prirodnih lepotatako i zbog tamošnjih ljudi. Večeras je čarobna primorska atmosfera ovih predeladelimično preneta u Beograd. Za njeno potpuno doživljavanje, ipak i neizostavno, morate otići na lice mesta i lično je osetiti“
Direktor TO Portorož, Igor Novel, je istakao značaj ove tradicionalne manifestacije za razvoj međudržavnih odnosa ali i ekonomije ovog najpoznatijeg slovenačkog turističkog grada i zahvalio partnerima koji su podržali ovo dešavanje.
„Ovi susreti omogućavaju da se dobar glas o našem gradu, našoj turističkoj i gastronomskoj ponudi čuje u Beogradu i da se u našem gradu poveća broj turista iz Srbije. U vinu je istina, kažu stari, a naše vino donosi poruku prijateljstva i gostoljubivosti u Beograd”, rekao je Novel.
Gradonačelnik Pirana, Genio Zadković,je zahvalio Slovenačkom poslovnom klubu, kompaniji MK Group iTurističkoj organizaciji Pirana na uspešnoj organizaciji događaja. Poželeo je dobrodošlicu svim gostima na Martinovanju i pozvao ih da posete njegov grad, jednu od najomiljenijih destinacija za odmor na slovenačkom primorju.
„Nije vino jedino što možemo da vam ponudimo, već sa njim u paketu ide i prelepo more, čiste plaže, jedinstvena arhitektura našeg grada, kao i vrhunska turistička usluga. Slovenija je prekrasna za odmor i to ne samo tokom leta, a udaljena je od Beograda i Srbije nekoliko sati vožnje auto-putem. Dođite i spoznaćete da je ovo vino još bolje kad odleži i kad se pije pored mora”, kazao je Zadković.
Direktor MK Group, Jovan Purar,je istakao značaj razvoja turističke destinacije Piran i Portorož.
„MK Group je uspešno proširila svoje poslovanje u Sloveniji i pokazala koji je put za sve srpske kompanije koje su spremne da ulažu u ovo kompetitivno ali prijateljsko tržište. Sa našim investicijamama u Kempinski palace u Portorožu pa preko aerodroma u ovom gradu, sve do preuzimanja Gorenjske banke trasirali smo jednu uspešnu priču popločanu našim dobrim namerama da radimo na razvoju i unapređenju svakog segmenta našeg poslovanja u Sloveniji. Postoji ogroman prostor za saradnju, naročito u oblasti turizma, i to je jedan od najboljih načina da budemo što potpunije regionalno povezani i da iskoristimo prednosti koje nam blizina nudi”, naglasio je Purar.
Sponzori ove večeri su bile i kompanije Triglav Osiguranje, Diplomacy&Commerce i DHL.
 
Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...