„Malezija: zemlja uspomena“ – iz ugla srpskih turista

20. July 2020
Image by Engin Akyurt from Pixabay
Image by Engin Akyurt from Pixabay

Završen je konkurs za najlepšu fotografiju koju su snimili srpski turisti tokom boravka u Maleziji, pod nazivom "Malezija: zemlja uspomena", koji je raspisala Ambasada Malezije i Klub prijateljstva Srbije i Malezije, otvoren u okviru Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“. Umesto izložbe najboljih radova u klasičnoj galeriji, kako je prvobitno bilo planirano, nagrađene fotografije su izložene na virtuelnoj izložbi na zvaničnoj fejsbuk i internet stranici Ambasade Malezije. 

- Na foto-konkursu je učestvovalo 26 takmičara sa 229 fotografija. Želeli smo da uloženi trud i ljubav koju su autori fotografija pokazali prema našoj zemlji nagradimo, bez obzira na teške okolnosti koje su svima značajno poremetile život. Prvu nagradu je osvojila Vesna Mitrović, drugu Ana Mirković, a treću Mirela Mrkić. Dodeljene su i nagrade za četvrto i peto mesto Jeleni Kasavici i Ani Anđelković - istakao je Nik Adi Arman, otpravnik poslova Ambasade Malezije u Beogradu.

- Želeli smo da i u ovom teškom trenutku nekome možda ulepšamo dan magičnim fotografijama iz Malezije, da podsetimo na normalan život kakvom ćemo se, uvereni smo, uskoro svi vratiti i na bogatstvo koje samo putovanja pružaju – naglasio je Viktor Lazić, predsednik Kluba prijateljstva Srbije i Malezije u Adligatu.

Dvanaest učesnika konkursa ušlo je u posebnu kategoriju „istaknutih radova“, među kojima su Dalibor Kokić, Vladimir Mitić, Sonja Lapatanov i Slobodan Simović. Nagrađeno je 37 fotografija koje se zbog nečega naročito ističu ili autentično prenose duh maležanskog naroda i države.

Najbolji fotografi su, zbog trenutne situacije, dobili na poklon turističke vaučere za boravak u Srbiji, vaučere za kupovinu i pakete malezijskih rukotvorina.

U udruženju Adligat nalazi se posebna Zbirka Malezije sa publikacijama i predmetima iz ove daleke zemlje. Stotinak publikacija čini najveću specijalizovanu zbirku malezijane u Jugoistočnoj Evropi.

- Saradnja na polju kulture, umetnosti, nauke, sporta, obrazovanja - to je cilj Adligata. Povezivanje ljudi, pojedinaca i institucija, izgradnja mostova među narodima i kulturama je najlepši posao, čak i u najtežim vremenima – rekao je Lazić.

Izložba se može videti OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...