Lufthansa obeležava 50 godina prisustva u Srbiji

07. June 2017
Lufthansa obeležava 50 godina prisustva u Srbiji

Ove godine, nemačka avio-kompanija Lufthansa slavi jubilej: 50. godina prisustva u Srbiji.

- Sloganom "50 years of love at first flight" želimo da istaknemo emotivni momenat vezan za prvi let. 26. avgusta 1967. Lufthansa Boeing 727, nazvan po istoimenom nemačkom gradu Kiel, sa registarskom oznakom D-ABIG sleteo je prvi put u Beograd. Prvim letom LH194 putovalo je 12 putnika u biznis i 85 u ekonomskoj klasi. U početku se za Beograd letelo nemačkom avio-kompanijom dva puta nedeljno, sredom i subotom iz Frankfurta preko Minhena i Budimpešte do Beograda - podsećaju u Lufthansi.

Broj letova se tokom 5 decenija povećavao. Danas iz Beograda Lufthansa nudi 14 direktnih letova nedeljno do svoje najvažnije vazdušne luke, Frankfurta i 13 letova nedeljno do Minhena. Preko Frankfurta i Minhena Lufthansa povezuje Srbiju sa više od 200 destinacija širom sveta. Lufthansa Group koju na ovom tržištu pored kompanije Lufthansa predstavljaju Austrian Airlines, SWISS i Eurowings nudi ukupno 62 direktna leta nedeljno iz Beograda i Niša (SWISS) do svojih najvažnijih vazdušnih luka: Frankfurta, Minhena, Ciriha, Beča i Štutgarta. Preko njih omogućava globalnu povezanost sa 308 destinacija u 103 zemlje.

Lufthansa obeležava 50. godišnji jubilej u Srbiji organizovanjem raznih događaja u narednom periodu. Na sajtu "Putovanja za dvoje" u julu će biti postavljen foto konkurs. Svi ljubitelji fotografije i letenja, profesionalci i amateri, biće pozvani da pošalju svoje omiljene fotografije na temu "Moj Lufthansa trenutak". Deset najboljih fotografija biće predstavljeno kasnije na izložbi, a najbolje ocenjena fotografija će osvojiti glavnu nagradu - 2 Lufthansa karte do Frankfurta ili Minhena i noćenje.

- Lufthansa Group je veoma ponosna na svoje kontinuirano prisustvo više od 5 decenija u Srbiji, koja je veoma važno tržište za nas - rekao je Bernhard Wodl, generalni menadžer Lufthansa Group za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. - Lufthansa Group, osim što nudi pouzdanu i kvalitetnu uslugu, vodi računa i o društveno-odgovornom ponašanju.

Lufthansa će organizovati radionicu za decu iz Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Tokom radionice, deca će pomagati u dizajniranju magneta u znaku 50 godina Lufthanse. U septembru, na završnom događaju proslave 50. Lufthansa godišnjice, sa svojim agentima i poslovnim partnerima, napraviće aukciju magneta. Deca će imati priliku da pokažu svoju kreativnost, a novcem prikupljenim na aukciji obezbediće poklone kojima će ih obradovati za Novu godinu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...