Ljajić otvorio Međunarodni sajam "Put svile" - U Srbiji porast kineskih turista za 260 odsto!

05. June 2017
Ljajić otvorio Međunarodni sajam 'Put svile' - U Srbiji porast kineskih turista za 260 odsto!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsednik Vlade Narodne Republike Kine Vang Jang otvorili su u subotu, 3. juna, u kineskom gradu Sijanu 3. Međunarodni sajam "Put svile 2017".

Ljajić je tom prilikom izjavio da je Srbija dobila veliko priznanje činjenicom da je zemlja partner i specijalni gost na sajmu, na kome učestvuje više od 40 država. S obzirom na to da je specijalni gost sajma, Srbija je imala najveći paviljon od svih država učesnica, gde su na prostoru od 500 kvadratnih metara predstavljeni privredni i turistički potencijali, kao i elementi tradicije i kulture naše zemlje.

Ljajić je dodao da Srbija ima dva osnovna cilja, kada je u pitanju saradnja sa Kinom, a to su privlačenje što većeg broja turista iz te zemlje i povećanje obima izvoza srpskih roba na kinesko tržište.

Dvojica potpredsednika vlada otvorila su i privredni forum, na kome pored privrednika iz više od 40 država učestvuje i 20 kompanija iz Srbije.

Na poslovnoj konferenciji održanoj u nedelju, 4. juna, ocenjeno je da je Srbija u prva četiri meseca ove godine zabeležila porast od 260% dolazaka turista iz Kine zbog dobro osmišljene kampanje za promociju turizma na kineskom tržištu, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na poslovnom forumu susrelo se više od 100 privrednika iz provincije Šansi i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...