Ljajić: Crna Gora je naš partner u turizmu

25. May 2019

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je juče Peti festival Beogradski Manifest, koji će trajati do 26. maja u Beogradu.

Ovogodišnji partner festivala je Crna Gora, koja će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju bogatu turističku ponudu, a predstaviće se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske.

Ljajić je na otvaranju manifestacije na Kalemegdanu poručio da postoji odlična saradnja između Srbije i Crne Gore u turizmu i da bi voleo da dve zemlje tako dobro sarađuju i u drugim oblastima.

- Nikad Crnu Goru nismo gledali kao konkurenta, već kao partnera i uvek se radujemo uspehu Crne Gore - rekao je Ljajić i istakao da tokom letnjih meseci, kada Crna Gora beleži povećanje broja turista i Srbija povećava svoj izvoz za najmanje 15 odsto.

Ministar je istakao da su Srbija i Crna Gora u prethodnih pet godina dosta toga uradile na kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkog nastupa kada je reč o privlačenju turista drugih zemalja.

Ljajić je rekao da bi manifestacija "Beogradski manifest" trebalo da preraste u regionalnu manifestaciju i da joj se priključe i ostale zemlje Balkana.

Kako je rekao, problem sa našim manifestacijama, kojih ima više od 1.000 u Srbiji, jeste što osim Egzita nijedna ne privlači više od 30 odsto stranih turista.

Ljajić je naglasio da festivalski turizam svake godine u svetu ima trend rasta i da bi Srbija mogla da ostvari daleko veći prihod.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...