Ljajić: Crna Gora je naš partner u turizmu

25. May 2019

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je juče Peti festival Beogradski Manifest, koji će trajati do 26. maja u Beogradu.

Ovogodišnji partner festivala je Crna Gora, koja će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju bogatu turističku ponudu, a predstaviće se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske.

Ljajić je na otvaranju manifestacije na Kalemegdanu poručio da postoji odlična saradnja između Srbije i Crne Gore u turizmu i da bi voleo da dve zemlje tako dobro sarađuju i u drugim oblastima.

- Nikad Crnu Goru nismo gledali kao konkurenta, već kao partnera i uvek se radujemo uspehu Crne Gore - rekao je Ljajić i istakao da tokom letnjih meseci, kada Crna Gora beleži povećanje broja turista i Srbija povećava svoj izvoz za najmanje 15 odsto.

Ministar je istakao da su Srbija i Crna Gora u prethodnih pet godina dosta toga uradile na kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkog nastupa kada je reč o privlačenju turista drugih zemalja.

Ljajić je rekao da bi manifestacija "Beogradski manifest" trebalo da preraste u regionalnu manifestaciju i da joj se priključe i ostale zemlje Balkana.

Kako je rekao, problem sa našim manifestacijama, kojih ima više od 1.000 u Srbiji, jeste što osim Egzita nijedna ne privlači više od 30 odsto stranih turista.

Ljajić je naglasio da festivalski turizam svake godine u svetu ima trend rasta i da bi Srbija mogla da ostvari daleko veći prihod.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...