Leto na Zlatiboru obogaćeno raznovrsnim kulturnim sadržajem

07. July 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

Predstojeća letnja turistička sezona na Zlatiboru biće ispunjena brojnim koncertima, kulturnim događajima i tradicionalnim manifestacijama. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su bogat program ''Zlatiborskog kulturnog leta''.

Najveći broj manifestacija održavaće se na letnjoj pozornici Kraljevog trga, pored jezera koje je tokom proteklog perioda rekonstruisano i opremljeno novom multifunkcionalnom fontanom. Tu će, svakako, najviše pažnje privući koncerti poznatih muzičara.

Ovog leta posetioci Zlatibora uživaće u koncertima grupe "Frajle", "Partibrejkersa", "Zane", "Beogradskog sindikata", Nine Badrić, kabareu Nebojše Dugalića, kao i u koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a. Tokom jula i avgusta na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovani i nastupi brojnih folklornih društava iz Srbije i regiona, među kojima su KUD "Abrašević"-Aranđelovac, UG "Veterani Zlatibora", KUD "Gruža", KUD "Naš zavičaj" i mnogi drugi.

Pored muzičkih koncerata i nastupa KUD-ova, na programu ''Zlatiborskog kulturnog leta'' su i predstave, od kojih se posebno izdvajaju dečije, pripremljene za najmlađe posetioce Zlatibora. Tokom avgusta na Kraljevom trgu biće organizovan i Turnir u basketu 3h3, kao i festivali "Licidersko srce" i "Moravski biseri".

Program ''Zlatiborskog kulturnog leta'', kao i prethodnih godina, upotpuniće tradicionalne seoske manifestacije. Sela Zlatibora nadaleko su čuvena ne samo po lepoti pejzaža i gostoprimljivim domaćinima, već i po manifestacijama koje se tokom cele godine organizuju. U Sirogojnu su 12. jula "Petrovdanski dani", a praznik Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgust, obeležiće se tradicionalno u Rožanstvu manifestacijom "Bez izvora nema vode", dok se u selu Trnava od 17. do 22. avgusta održava likovna kolonija. Pored toga, selo Tripkova biće selo domaćin Miholjskih susreta sela.

Zlatibor će svoje posetioce obradovati i projekcijama najnovih filmova u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor. Pored bioskopskih projekcija, tokom predstojećeg leta u ovom zdanju prikazivaće se i predstave i izložbe slika poznatih umetnika, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibora.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...