Kuba otvara aerodrom u Havani uoči špica turističke sezone

13. November 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Aerodrom u Havani biće ponovo otvoren za redovne komercijalne letove u nedelju, posle sedam i po meseci zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, izvestili su kubanski državni mediji pozivajući se državni Institut za civilnu vazduhoplovstvo.

Ovaj potez dolazi uoči glavne turističke sezone, koja u karipskoj ostrvskoj državi traje od novembra do marta, iako se procenjuje da će pandemija smanjiti priliv posetilaca, prenosi Reuters.

Turistički sektor je jedan od vodećih po deviznim prihodima na Kubi, državi zavisnoj od uvoza koja vapi za gotovinskim sredstvima zbog oštrih američkih sankcija i pandemije Kovid-19.

Vlada je prošlog meseca otvorila veći deo zemlje za putnike, ali je odložila otvaranje glavnog grada dok god epidemija koronavirusa ne bude dovoljno obuzdana.

Vlasti na aerodromu testiraće na koronavirus sve putnike koji pristignu sa međunarodnih letova, preneli su državni mediji i naplaćivaće sanitarnu taksu kako bi pokrili dodatne troškove novih higijenskih protokola.

Kuba ne zahteva od putnika da urade test na koronu pre putovanja, ali je preporučila turističkim agencijama da insistiraju da turisti budno prate sopstveno zdravlje pre putovanja, nakon što je 11 od 900 ruskih gostiju, koji su prošle nedelje stigli u jedno primorsko odmaralište na severu zemlje, bilo pozitivno na testu nakon dolaska.


Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...