Kreirana nova internet platforma Reco za povezivanje turista s "dizajnerima putovanja" ili turističkim agentima

16. December 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Iako je globalni turizam zaustavljen, TripAdvisor se nije zaustavio, već je posvećen stvaranju nove platforme, koja je premijeru imala nedavno.

Prema nedavnom istraživanju američkih putnika TripAdvisor u SAD, 46 odsto ispitanika verovatno će angažovati savetnika za putovanja kako bi planirao i rezervisao svoj sledeći odmor, navodeći da im poverenje daje neko ko je ranije bio na odredištu. Upravo kao odgovor na ovaj izazov je nova Reco platforma. To je platforma za povezivanje turista sa „turističkim dizajnerima“ ili turističkim agentima koji će planirati i rezervisati vaše personalizovano putovanje.

„Reco je platforma na kojoj dizajneri putovanja stvaraju jedinstvene avanture za modernog putnika. Tražite personalizovana putovanja? Unajmite profesionalnog dizajnera putovanja “- kažu u opisu usluge sa TripAdvisor.

Reco je okupio kvalifikovanu i široko priznatu mrežu od više od 300 profesionalnih dizajnera putovanja, odnosno agenata čija stručnost pokriva više od 100 zemalja, ističe TripAdvisor i navodi da na osnovu svog iskustva i uvida kao profesionalni turistički konsultanti, Reco's Trip Designers pružaju personalizovana uputstva, vrednost i nadahnuće uz posebne pogodnosti i ponude - od dodatnih sadržaja, nadogradnje soba, ekskluzivnog pristupa putničkim iskustvima i još mnogo toga.

 „Ova vrsta personalizovane putničke usluge pre pandemije bila je očajnički potrebna, a još više danas sa toliko neizvesnosti šta se dešava na terenu u destinacijama koje svi sanjamo da sledeće posetimo“, rekao je Brad Soroca, potpredsednik, marketing i izvršni direktor, dodajući: „Uzimajući u obzir uticaj globalne pandemije, povezivanje putnika sa dizajnerima putovanja koji imaju stručnost u destinacijama pružit će putnicima sigurnost da je njihovo putovanje sigurnije i ugodnije, tako da mogu maksimizirati svaku sekundu svog sledećeg iskustva. Reco’s Designers Trip pružaju personalizovana putovanja bez stresa.

„ To je zanimljiv pristup, koji se meni lično pre svega sviđa, jer su u prvi plan stavljena samo putovanja. Tako putnici kroz osam koraka prema svojim željama biraju ili dogovaraju svoje personalizovano putovanje. Prvo biraju destinaciju, datum i dužinu putovanja, zatim vrstu putovanja (festivali, kultura ...), budžet putovanja, interesovanja i na kraju raspoloženje.

Nakon segmentiranja putovanja, tek tada se izbacuje spisak agenata koji imaju stručnost i iskustvo u tim oblastima, prema kojima ste organizovali svoje putovanje. Svaki agent ima svoj profil sa opisom, recenzijama, Instagram profilom i blogom. Korisnici tada mogu da izaberu svog agenta, vide njegov profil, iskustvo i počnu direktno da rade sa njim na svom putovanju po meri.

Naknada za svako korišćenje platforme iznosi 199 dolara, tako da je Reco pozicioniran u višem rangu putovanja, odnosno na kvalitetu, a ne količini. Što je logično, jer je to personalizovani pristup i ture po meri.

 Reco + pogodnosti i poklon kartice

 Postoji i proširenje projekta, odnosno dodata usluga Reco + Perks, koja nudi dodatne pogodnosti i popuste na putovanja kroz usluge i proizvode partnera Reco. Takođe će biti moguće poslati poklon kartice prijateljima i rođacima. Iako usluge još nisu aktivne, uskoro će se videti kako će raditi i nuditi.

 Trenutno je projekat još uvek u beta verziji, tako da nema puno informacija o njemu, a navodno postoji i poseban postupak za proveru agenata, pre nego što postanete Reco Trip Designer. Zaključno, to je platforma za „prilagođena putovanja“ kompanije Reco Trip Designer, odnosno putničke agencije, a ne agencije. Svakako zanimljiv pristup, jer je danas u užasno velikoj šumi komunikacije na Internetu (previše informacija) teško pronaći kvalitetne i proverene izvore o raznim sadržajima na destinacijama. A potražnja za putovanjima po meri sigurno će biti u porastu, tako da je trenutak veliki pogodak.Lično iskustvo i preporuke su uvek bili i biće najvrednija valuta u turizmu.

Izvor: HRturizam
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...