Kraljevo pomaže razvoj seoskog turizma

27. December 2018

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo je 20 domaćinstava, od kojih sedam po prvi put. Prema rečima gradonačelnika Kraljeva, na ovaj način uspeli su da ožive sela Rudno, Studenicu, Lopatnicu, Bogutovac,  Progorelicu i  Gledić.

Lokalna samouprava grada Kraljeva, već treću godinu zaredom, seoskim gazdinstvima u ovom kraju dodeljuje podsticajna sredstva za razvoj turizma kako bi unapredili smeštajne i druge turističke kapacitete. Tokom tri budžetske godine: 2016, 2017. i 2018, izdvojeno je ukupno 22.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma. To je uticalo na primetan razvoj seoskog turizma, naročito na Rudnu i u Lopatnici.

- Mislim da je ovaj potez grada Kraljeva veoma dobar, jer smo poboljšali infrastrukturu i uslove za prijem turista na selu, uvećali broj kreveta za goste u seoskim domaćinstvima, kao i broj turista i da smo život u ovim selima učinili boljim - smatra gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Podsticajna sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva, za ovu godinu, dobilo je 20 domaćinstava, od kojih sedam po prvi put. Prema rečima gradonačelnika Kraljeva, na ovaj način uspeli su da ožive sela Rudno, Studenicu, Lopatnicu, Bogutovac, Progorelicu i Gledić.

- Grad će nastaviti da pomaže razvoj seoskog turizma i nadam se da će veliki broj domaćina na selu krenuti ovim putem, jer se ovde dosta radi, ali mislim da može dosta dobro i da se zaradi - poručio  je gradonačelnik apelujući na domaćine da se povezuju i da zajedno rade.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...