Kosmaj dobija luksuzni turistički kompleks

21. March 2018

Planina Kosmaj do kraja 2019. godine mogla bi da postane bogatija za velnes i spa centar, a u planu investitora - beogradske firme Majpers i partnera sa Malte, je i gradnja punionice vode. Ideja investitora, kako saznaje e-Kapija, jeste da u mestu Koraćica izgrade termalni i spoljni bazen, rimsko kupatilo, prostorije za fizioterapiju, apartmane, restoran, trim stazu...

Perica Stojanović, vlasnik i direktor firme Majpers, kaže da je početak izgradnje u planu do kraja ove godine, a da će u ceo kompleks biti uloženo čak 5 miliona evra - 80% bi bio udeo beogradske firme, dok bi 20% uložio partner sa Malte.

- Završili smo kupovinu zemljišta, izvršili sva ispitivanja i ispunili sve što zaštićeno područje zahteva - kaže Stojanović i dodaje da će centralni objekat, koji će obuhvatiti velnes i spa centar i smeštajne kapacitete, imati oko 2.000 m2.

Kako bi gradnja objekata bila omogućena, izrađen je Plan detaljne regulacije za ovo područje, koji će se naći na javnom uvidu od 26. marta. Ovim planskim dokumentom obuhvaćeno je područje od 3,4 hektara, u okviru zaštićenog prirodnog dobra Kosmaj. Zbog toga je tokom izrade bilo neophodno ispoštovati posebne uslove zaštite prirodnog i kulturnog nasleđa.

Kako je navedeno u dokumentu, maksimalna spratnost budućeg velnes i spa centra je P+1+Pk, a planiran je i parking, kao i odgovarajući procenat zelenih i slobodnih površina.

Izvor: eKapija

Last comment

Dejan
Friday , 23.03.2018. 13:19h
Recommendation:
1
+
1
-
Uvek me je oduševljavao tekst koji u svom sadržaju donosi nonsens koji je napisan kao nešto sasvim normalno i oko toga ne treba razmišljati. Ta rečenica je "Ovim planskim dokumentom obuhvaćeno je područje od 3,4 hektara, u okviru zaštićenog prirodnog dobra Kosmaj. ". Tu je interesantno pitanje, od čega je zaštićeno ako će biti 3.5 ha iskorišćeno za komercijalne svrhe. Očigledno da nam nedostaje netaknutih kutaka prirode i da svaki ne iskvareni pedalj zemlje ima nekog kome to nije ni najmanje bitno.

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...