Kopaonik domaćin evropskog takmičenja u skijanju za žene

02. February 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Srbija će biti domaćin prestižnog evropskog takmičenja u skijanju. "Evropa kup 2021" u disciplinama slalom i veleslalom za žene održaće se od 22. do 25. februara na stazi Crna Duboka na Kopaoniku, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Očekuje se 90 takmičara iz 20 zemalja, a takmičenje će biti organizovano uz poštovanje svih epidemijskih mera.

- Značaj sportskih događaja za lokalnu i regionalnu ekonomiju je nemerljiv i zahteva pripremu i razvoj infrastrukture, promoviše destinaciju i utiče na popularnost sporta. Nadamo se da će ovo prvenstvo biti početak stabilizacije života u svim sferama, kao i vetar u leđa za sve nove događaje - rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.

Prema rečima Žikice Nestorovića, državnog sekretara Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, manifestacija Evropa kup 2021 posebno je značajna zbog trenutka u kojem se održava, "jer će nas potvrditi kao ozbiljnu, odgovornu, sigurnu i bezbednu turističku destinaciju".

- Možemo reći da je ovo istorijski događaj, jer se Evropski kup organizuje u Srbiji prvi put nakon 37 godina i verujemo da će se značaj ovog takmičenja tek osetiti, kako u skijanju kao sportu, tako i uvrštavanjem Kopaonika na mapu Međunarodne skijaške federacije - rekao je Goran Jevremović, predsednik Skijaškog saveza Srbije. Ovo je pravi način da skijanje dobije svoje mesto u Srbiji i očekujemo da će Evropa kup 2021 popularizovati ovaj sport kod nas, dodao je Jevremović.

Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije kazao je da je plan za budućnost dovođenje i Svetskog kupa na neku od naših planina.

Organizatori takmičenja su Skijaški savez Srbije, JP Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik, pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS) i uz podršku PKS, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...