Konkursi za projekte promocije turizma

24. January 2019

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je konkurse za dodelu sredstava za finansiranje projekata promocije, manifestacije i edukacije u iznosu od 125 miliona dinara, dok je za finansiranje infrastrukturnih projekata obezbeđeno 750 miliona dinara.

Zahtevi za korišćenje sredstava koje je Ministarstvo turizma ponudilo za projekte promocije mogu se podnositi do kraja marta, a za infrastrukturne projekte do 1. oktobra.

Učešće sredstava ministarstva u finansiranju turističke infrastrukture može biti do 100 posto ukupne vrednosti projekta, a za projekte promocije do 50 odsto vrednosti.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava za projekte promocije, manifestacije i edukacije u turizmu imaju destinacijske menadžment organizacije, privredno društvo, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnik budžeta.

Takođe, pravo na učešće imaju i pravna lica u kome je Republika Srbija većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.

U Ministarstvu dodaju da pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju i organi AP Vojvodina u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica osnovana od strane AP Vojvodina kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave, turističke organizacije kao i druga pravna lica osnovana od strane lokalne samouprave kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, kao i neprofitne institucije.

Svi korisnici, osim neprofitnih institucija, imaju pravo da konkurišu i za sredstva za infrastrukturne projekte.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...