Kongresni biro Srbije na sajmu IMEX Frankfurt 2023.

24. May 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije u periodu od 22. do 25. maja 2023. godine učestvuje na sajmu IMEX Frankfurt 2023, koji okuplja više od 3.000 organizatora kongresa koji će se u četiri dana trajanja sajma susresti sa više od 2.500 dobavljača i pružaoca usluga iz svih delova sveta. IMEX 2023 pruža mogućnost stvaranja kvalitetnih i značajnih poslovnih veza, građenja čvrstih poslovnih odnosa i stvarni povraćaj ulaganja (ROI).

Već prvog dana sajma celokupna ponuda Srbije izazvala je veliko interesovanje i održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima međunarodnih organizatora poslovnih događaja i putovanja.

Na štandu Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije svoje ponude i programe predstaviće i 13 partnera, predstavnika privrede iz Srbije među kojima su: Hilton Beograd, Sava Centar Beograd, Crowne Plaza Beograd, Hyatt Regency Beograd, Movenpick Fruške Terme, Moxy Beograd, Viceroy Kopaonik, Balkan Holidays, Vekol DMC, iSerbia travel&events, Customice, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Niša, sa zajedničkim ciljem da predstave, promovišu i pozicioniraju Srbiju kao vodeću i najbrže rastuću destinaciju u Jugoistočnoj Evropi.

Predstavljena nova Bela knjiga

Sajam u Frankfurtu dao je priliku da Strateška alijansa Nacionalnih kongresnih biroa Evrope (SANCBE) predstavi novu Belu knjigu pod nazivom ’’Kako nacionalni kongresni biroi mogu da iskoriste svoj uticaj i obezbede održivost’’.

U skladu sa okvirima koje pružaju Evropski zeleni dogovor i Inicijativa Net Zero Carbon Events, ona prikazuje plan saradnje između nacionalnih biroa ka prelasku na održive poslovne događaje i sveukupnu tranziciju ka održivosti. Dokument je predstavljen prvog dana sajma, 22. maja na potpuno novom Globalnom forumu za nacionalne kongresne biroe, koji je pokrenuo SANCBE podržan od ICCA i IMEX grupe.

Kongresni biro Turističke organizacije Srbije, kao član SANCBE, aktivno je učestvovao u izradi Bele knjige i svojim znanjima i dugogodišnjim iskustvom doprineo kreiranju zaključaka važnih za razvoj i unapređenje struke. Bela knjiga dala je niz konkretnih pravaca i pristupa nacionalnim kongresnim biroima da iskoriste svoju ulogu i uticaj u implementaciji održivog razvoja, i ponosni smo što smo bili deo tima.

O Strateškom savezu nacionalnih kongresnih biroa Evrope

Strateška alijansa Nacionalnog kongresnog biroa Evrope je mreža nacionalnih organizacija za upravljanje destinacijama i razvoj. Kao platforma za saradnju u industriji, koncentriše se na jačanju destinacija u Evropi kao vodećih destinacija za međunarodne poslovne događaje. Svrha Alijanse je stvaranje kvalitetnih poslovnih odnosa između NCVB Evrope kako bi se održala i dalje razvijala pozicija Evrope.

Ideja o stvaranju sinergije i uspostavljanju zajedničke platforme za Evropu kao destinaciju za poslovne događaje na međunarodnoj sceni nastavlja da dobija na snazi. Alijansa je sada jaka mreža koja broji 29 članova i iz godine u godinu beleži rast. Kongresni biro TOS-a je član Alijanse i aktivno učestvuje u njenom radu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...