Knežević i Pindžo: Prioriteti digitalizacija i primena novih tehnologija u turizmu

13. September 2019
Knežević i Pindžo: Prioriteti digitalizacija i primena novih tehnologija u turizmu

- U cilju unapređenja konkurentnosti Srbije kao turističke destinacije i boljeg pozicioniranja na sve zahtevnijem međunarodnom turističkom tržištu, u narednom periodu su prioriteti digitalizacija srpskog turizma, primena novih tehnologija i tehnoloških rešenja - izjavili su državni sekretar Miroslav Knežević i pomoćnica ministra Renata Pindžo na 23. sednici Generalne skupštine Svetske turističke organizacije UN (UNWTO) u Sankt Petersburgu.

Tim povodom Knežević i Pindžo su se sastali sa rukovodstvom UNWTO na čelu sa generalnim sekretarom Zurabom Pololikašvilijem i upoznali ga o preduzetim koracima u procesu digitalizacije i implementacije inovativnih rešenja u turizmu kod nas što je u potpunosti u skladu sa kampanjom UNWTO. Posebna pažnja posvećena je pitanju obrazovanja i kadrova u turizmu, ali i mogućnostima ostvarivanja saradnje sa Akademijom UNWTO u narednom periodu.

Knežević i Pindžo su tokom posete predstavili sistemske reforme koje Srbija preduzima u cilju unapređenja turizma i potvrdili da je zbog konstantnog rastućeg trenda turističkog prometa i deviznog priliva ali i sve značajnijih investicija koje su dovele do otvaranja novih radnih mesta, Vlada RS prepoznala turizam kao jedan od pokretača ukupnog ekonomskog razvoja zemlje.

Tokom zasedanja Generalne skupštine potvrđena je i odluka, doneta na sastanku Komisije za Evropu UNWTO održanog u maju ove godine u Zagrebu, kojom je Srbija izabrana na mesto potpredsednika Komisije za Evropu UNWTO kao i za predstavnika Evrope i člana UNWTO Komiteta za turizam i održiv razvoj (2019-2023).

Predstavnici naše delegacije su učestvovali i na „Forumu na visokom nivou o medicinskom i zdravstvenom turizmu“ na kom su se razmatrali tržišni trendovi, modeli saradnje između javnog i privatnog sektora kao i perspektive nacionalnih politika zdravstvenog turizma u svetu, „Ministarskoj debati o obrazovanju i zapošljavanju u turizmu“ kao i na „Samitu na visokom nivou o inovacijama i održivom razvoju u turizmu“.
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...