KLM uvodi proširenu realnost u avio-industriju

07. September 2018
KLM uvodi proširenu realnost u avio-industriju

Holandska avio-kompanija KLM, deo Air France-KLM grupe, uvodi novu tehnologiju u svet avio-industrije. Od danas, 7. septembra, svi putnici koji imaju telefone sa kamerama  moći će lako da provere da li je njihov ručni prtljag prave veličine.

Proširena realnost je termin koji opisuje viđenje sveta dopunjeno kompjuterski generisanim tekstom, zvukom ili slikom. KLM je odlučio da iskoristi upravo ovu tehnologiju kako bi svojim putnicima olakšao da provere da li je njihov ručni prtljag odgovarajuće veličine. Kada pogledate kroz vašu kameru, KLM-ova aplikacija za proveru veličine prtljaga će vam prikazati jedan providan kofer adekvatne veličine i sve što treba da uradite jeste da stavite svoju torbu pored i proverite da li se uklapa u dimenzije. Provera ručnog prtljaga je deo KLM-ove aplikacije za iOS korisnike i koristi Apple-ovu tehnologiju proširene stvarnosti.

- Upotrebom proširene stvarnosti KLM je napravio veliki korak u razvoju digitalnih usluga u avio-industriji. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti naši putnici sada mogu u nekoliko sekundi da provere da li je njihov prtljag adekvatne veličine. Time smo pokazali da su nam putnici na prvom mestu. Nastavićemo da budemo pioniri u upotrebi tehnoloških inovacija kako bismo našim putnicima obezbedili prvoklasnu uslugu - rekao je Peter Greneveld, stariji potpredsednik digitalnog sektora u Air France – KLM.

KLM aplikacija je do sada preuzeta više miliona puta i ima više od 100.000 aktivnih korisnika svakog dana. Najmanje 70% korisnika su prijavljeni non-stop i aplikaciju koriste nekoliko puta mesečno. Sama aplikacija je dizajnirana tako  da unapređuje komfor putnika pre, tokom i nakon putovanja.

Provera ručnog prtljaga putem proširene realnosti dodata je postojećim funkcijama KLM aplikacije, koje uključuju najnovije informacije o letu, rezervaciju leta, proveru letova putem interneta, onlajn preuzimanje i štampanje rezervacija ili bukiranje određenih mesta. Najnoviji deo KLM aplikacije je "Mapa aerodroma", usluga koja će omogućiti putnicima da se lako snađu na 24 različita aerodroma.

Još jedna od mogućnosti aplikacije je i da vam aktivira digitalni kupon za obrok ukoliko se Vaš let sa aerodroma Šipol u Amsterdamu odlaže. 

KLM Houses aplikacija

Koristeći najsavremenija dostignuća, pre svega mogućnosti proširene realnosti, preko KLM aplikacije putnici mogu videti i prikaz aviona Dreamliner u 360-stepeni.  A preko aplikacije KLM Houses možete leteti „u realnosti“ različitim Fokker-ovim modelima aviona. Sve što je potrebno, jeste da kliknete na ikonu plavog aviona.

KLM aplikaciju za IOS platformu možete preuzeti OVDE.

KLM aplikaciju za Android platformu možete preuzeti OVDE

Aplikacija KLM Houses može se naći OVDE

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...