KLM umesto vas obaveštava porodicu o vašem letu

21. December 2018
KLM umesto vas obaveštava porodicu o vašem letu

Holandska avio-kompanija KLM nastavlja da uvodi novu tehnologiju u svoje svakodnevno poslovanje, pa je tako pokrenula uslugu porodičnog obaveštavanja putem WhatsApp-a. Nova usluga, koja će pre svega obradovati zabrinute roditelje, bake, deke i tetke, omogućiće porodici da u realnom vremenu sazna informacije o letu. Ako se zaglavite na nekom aerodromu, a letite KLM-om, bar nećete morati da jurite način kako da svoje obavestite o tome – automatski će im biti poslata poruka putem ove usluge.

Informacije u realnom vremenu

Svim putnicima KLM-a koji prime svoj bording pas putem WhatsApp-a biće ponuđeno da potpuno besplatno koriste najnoviju KLM-ovu WhatsApp uslugu. KLM će onda slati poruke s obaveštenjima prijateljima i porodici putnika, tako da će oni znati i kada let počeo, kada je putnik sleteo, kao i sve relevantne informacije o letu (odlaganje, otkazivanje…). Pored ovih automatskih poruka, porodica i prijatelji će moći i sami da upitaju za status leta putem WhatsApp-a. Ovom novom uslugom KLM želi da putnicima olakša let, a njihovim porodicama umanji brigu.

KLM je prva avio-kompanija koja nudi WhatsApp uslugu za putnike i njihove najbliže. Zasad je ova  usluga dostupna samo na engleskom, ali u zavisnosti od odziva putnika, KLM razmišlja i o uvođenju drugih jezika, kao i većeg broja socijalnih mreža kroz koje će ova usluga biti dostupna.

Privatnost korisnika zagarantovana

Ono što je važno napomenuti jeste da je privatnost korisnika usluge zagarantovana, jer u ime KLM-a odgovara veštačka inteligencija, tako da KLM ne može da čita nijednu poruku poslatu između članova grupe koji koriste ovu uslugu. Veštačka inteligencija može da razume isključivo pitanja koja su joj poslata tako što se koristi @KLM. Čim pošalje poruku da je putnik stigao na destinaciju, KLM će da napusti WhatsApp grupu.

KLM na WhatsApp-u

KLM komunicira putem WhatsApp-a od septembra 2017. tako što putnici postavljaju pitanja kompaniji putem verifikovanih WhatsApp biznis profila. Na zahtev KLM može putnicima ovim putem da šalje  potvrde rezervacija, obaveštenja o ček-inu, bording pasove i druge informacije o letu. KLM putem WhatsApp-a pošalje preko 10000 bording pasova dnevno. Ova avio-kompanija, takođe, uspešno koristi i društvene mreže kao što su Facebook Messenger, Twitter, WeChat i KakaoTalk.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...