Karneval u Pančevu 15. i 16. juna

11. June 2018
Karneval u Pančevu 15. i 16. juna

Internacionalni karneval u Pančevu održaće se 15. i 16. juna 2018. godine, na više lokacija u gradu, sa raznovrsnim programom. Otvaranje karnevalskih svečanosti tradicionalno započinje kada gradonačelnik preda ključeve grada u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da gradom vladaju karnevalisti iz celog sveta, dobro raspoloženje i prijateljstvo.

Kulminacija događaja je međunarodna karnevalska povorka kroz centar Pančeva, u subotu, 16. juna, sa početkom u 20 časova.

Internacionalni karneval u Pančevu predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća ulična manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji (od 2003. godine) održava se u organizaciji udruženja "Prijatelji Pančeva", pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine i Grada Pančeva.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz mnogih zemalja. Ucrtala je Srbiju na evropsku mapu karnevala, a kao član Federacije Evropskih karnevalskih gradova, Pančevo je Evropski karnevalski grad od 2004. godine. Kao perjanica savremenog međunarodnog karnevala u Srbiji, uzor je mnogim karnevalima u zemlji i regionu. 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...