Kapaciteti na Kopaoniku već rezervisani

25. November 2019
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Po ugledu na svetske ski centre, Kopaonik će 10. jubilarni put početak sezone obeležiti manifestacijom Ski opening. Od 5. do 8. decembra domaće i brojne goste iz regiona očekuje puno dobre zabave, velike muzičke zvezde, promotivne cene smeštaja i ski karata. Mesta u tom terminu gotovo da nema, a svi na planini se užurbano pripremaju za doček turista.

Vremenske prilike produžile su sezonu radova. Za građevinare i ugostitelje – pune ruke posla. Uređenje četiri nove staze na lokacijama Krčmar, Karaman greben i Pančić privodi se kraju, a u turističkom centru se opremaju objekti.

- Užurbano završavamo radove, čekamo sneg i da počnemo sa još boljom zimskom sezonom - izjavila je menadžer paba Danijela Hrkalović.

Ceo kapacitet Resorta Kopaonik već je uveliko rezervisan, a mesta ima za samo još nekoliko termina u decembru, ističe menadžer sektora soba Slađana Radić.

Malobrojni gosti koji ovih dana borave na vrhu Kopaonika uživaju u miru, čistom vazduhu i šetnjama. Ističu da nije gužva, što je odmaralište za dušu, kao i da su vremenske prilike za uživanje.

U susret zimi najbolja vest za vozače je otvaranje prve javne garaže na Kopaoniku sa 369 mesta – projekat Skijališta Srbije i ministarstva turizma vredan 4,7 miliona evra.

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika najavio je i izgradnju heliodroma koji će biti završen u toku iduće godine, što će doprineti još boljoj ponudi ski centra Kopaonik.

- Mi danas ovde imamo 15 hotela, četiri apartmana i 11 hotela. Do pre pet godina su manje-više to bili hoteli sa dve ili tri zvezdice. Sad je polovina hotela sa 4 zvezdice visoke kategorizacije, što govori i o privatnim investicijama i ulaganjima u ovaj ski centar - rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Veći broj gostiju, posebno stranih, Kopaonik tek očekuje razvojem Jošaničke banje i povezivanjem sa turističkim centrom Brzeće izgradnjom gondole.

Izvor: RTS

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...