Kamp na Zlatiboru zabeležio veoma uspešnu sezonu

03. November 2022
Image by Pexels from Pixabay
Image by Pexels from Pixabay

Nakon uspešne letnje turističke sezone na Zlatiboru i auto kamp na ovoj destinaciji može se pohvaliti odličnim rezultatima. Smešten u prijatnom okruženju, nedaleko od centra Zlatibora, pružio je brojnim kamperima priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmor u hladu zlatiborskih borova. Nakon izazovne situacije za turizam izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp je zabeležio rast turista od 64% u odnosu na prethodnu godinu.

 

Ove sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, dok su kamp posetile i organizovane grupe. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp „Zlatibor" stiglo je iz Holandije, dok su kamp sa 3 zvezdice već tradicionalno posetili i gosti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe na nemačkom tržištu beleži se rast dolaska novih posetilaca kampa, ali i povratka starih gostiju.

Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor usmereni na propagandu i nove sadržaje uslovili su dolazak velikog broja kampera i sa novih tržišta, pa se kamp Zlatibor na prvom mestu može pohvaliti izrazitom konkurentskom prednosti u odnosu na ostale vidove ovog smeštaja u Srbiji. Kako bi kamp održao titulu jednog od najuređenijih kampova u Srbiji, izvršeni su radovi na uređenju prostora, postavljanju nove zaštitne ograde, opremanju zajedničkih prostorija, uređenju kamp parcela.

Auto kamp već počinje sa pripremama za sledeću godinu. Novi i još bolji uslovi u kampu, promocije na tradicionalnim, ali i novim tržištima kroz marketinške aktivnosti turističke organizacije Zlatibor, nastupi na najvećim sajmovima širom Evrope su aktivnosti koje će biti preduzete u narednom periodu kako bi rezultati bili što bolji a posetioci što zadovoljniji boravkom u kampu i na Zlatiboru.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...