Kambodža - skriveni cvet Azije

19. November 2018
Kambodža - skriveni cvet Azije

Zemlje jedinstva, vekovne borbe za slobodu i zlatne prošlosti danas su neizostavna destinacija za svakog putnika željnog avanture, osmeha i usmerenje ka napred u svakom trenutku i svakoj situaciji.

To sigurno jeste ono što ćete naučiti od Kambodže, blistave, razorene i iznova vaskrsle zemlje koja se hrabro i s optimizmom bori sa svim nedaćama koje su je snalaze u bliskoj istoriji, do pre samo 30-ak godina.

Ni genocid, ni glad ni razaranje osvajača nije oduzelo duh dobrodošlice, dobročinstva i onaj poznat smešak novim gostima koji iznova i u sve većem broju razumeju značaj drevnog Angkor Vata, najveće verske (hinduističke, a potom budističke) građevine današnjeg sveta i nekadašnje središte istoimenog carstva, a danas simbol ovenčan i na nacionalnoj zastavi.

Osim toga, Kambodža koja na jugu izlazi na Tajlandski zaliv pruža gostima još jedan razlog za posetu - dvomilionski Pnom Pen, glavni i nadaleko poznati centar.

Kamboža je dom jednoj od najstarijih civilizacija sveta (prvi tragovi stanovanja 4000 godina p.n.e), mesto gde je nastao pirinač, vladali Funan i Čenla, a susedi se otimali o krasne šume, doline i neukrotive džungle, dom makaki majmuna, ždralova i bambusa.

Umetnost je ovde svuda pristutna, pa i na farmi svile, dok će život na jezeru čarobnog Siam Reap-a uveriti svakog posetioca da je ovo stanište idealno za one čija duša želi mir.

Sada je pravo vreme za putovanje u Kambodžu i Vijetnam sa agencijom Sabai Travel koja je pripremila atraktivan aranžman.

Više informacija na: (+381) 064-302-77-77 ili info@sabaitravel.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....