Kako da kupite najjeftiniju avio kartu?

27. December 2017
Kako da kupite najjeftiniju avio kartu?

Postoje načini da avio kartu za željenu destinaciju kupite najpovoljnije i da prođete najjeftinije. Kao i za sve druge pametne kupovine, koje podrazumevaju uštedu, i kod ove je potrebno da znate odgovarajuće "cake".

Sajtovi na kojima se najbolje možete raspitati o ponudama

Do ponuda avio kompanija danas se najbolje dolazi putem sajtova SkyScanner.com, za letove iz Evrope ka drugim kontinentima, ili na sajtu Azair.eu, za low-cost letove po Evropi. Navedeni sajtovi nisu agencije i ne preprodaju karte, već su sjajni pretraživači koji pomažu u pretrazi letova i povoljnih avio karata. Odličan je i Matrix.itasoftware.com

Najpovoljniji dani za kupovinu karata


Kod low-cost letova važi pravilo "što ranije, to povoljnije". Optimalni period je dva meseca ranije. U slučaju ostalih avio kompanija, najbolje je pratiti njihove njuzletere, kao i promo akcije koje su vrlo česte.

Kako rezervisati i platiti

U potpunosti onlajn, na sajtu konkretne avio kompanije. Potrebno je da imate Master ili Viza karticu kojom je moguće plaćati preko interneta. Druga opcija su turističke agencije, ukoliko se slabije snalazite sa online plaćanjem, gde se obično plaća i dodatna provizija u iznosu od 10-20 evra.

Kompanije koje su se pokazale kao najfleksibilnije

Kada su u pitanju letovi po Evropi, to su definitivno RyanAir i WizzAir. Za letove iz Evrope ka drugim kontinentima, u slučaju Azije generalno, to je Qatar Airways i Etihad Airways, a za letove do Dubaija je to FlyDubai. Letovi ka Africi i Južnoj Americi su jako skupi, dok ka Severnoj Americi postoji više opcija.

Na šta naročito da obratite pažnju

Idealna situacija je da ste fleksibilni sa datumima i da na osnovu cene odaberete najpovoljnije datume. Posebno obratite pažnju na količinu i veličinu prtljaga koja je uključena u cenu, a šta se doplaćuje. Budite sigurni u odabrane datume, jer prilikom rezervacije po najpovoljnijoj ceni kasnije nećete biti u mogućnosti da menjate datume leta.

Izvor:
Blic

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...