Jubilej Turističke organizacije grada Šapca: 25 godina postojanja i rada

16. March 2021
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet
Pre tačno 25 godina, 11. marta 1996. godine počela je s radom Turistička organizacija grada Šapca. Tim povodom, u Centru za stručno usavršavanje Šabac, održana je konferencija za novinare. Kako četvrt veka jedne organizacije koja je ostavila ozbiljan trag u svojoj delatnosti zaslužuje dužu prezentaciju, čitava priča pretočena je u video materijal u kojem je slikom i rečju zabeleženo sve ono što je obeležilo 25 godina šabačke Turističke organizacije. 
 
- Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti na čelu organizacije koja je osnovana pre tačno četvrt veka i koja čuva, neguje i promoviše sve ono po čemu je Šabac nadaleko čuven, a koju čine ljudi kojima je grad u srcu. U godini jubileja sumiramo utiske i trudimo se da dobrom organizacijom i kvalitetnim sadržajima unapredimo turističku ponudu – rekla je v.d. direktora TOŠ-a Nađa Gligorić.
 
O istorijatu TOŠ-a govorio je Žika Opanković, samostalni stručni saradnik u turizmu, koji je u ovoj  ustanovi od 1996. godine.
 
- Želim da TOŠ još dugo godina traje i radi na unapređenju i promociji turističke ponude grada i svih vrednosti Šapca – rekao je Opanković. - Protekle godine su bile lepe, ne uvek lake, ali za one koji vole svoj posao i ustanovu u kojoj rade, svakako je na ponos. Trudiću se da svojim iskustvom pomognem mladim kolegama koje dolaze sa novom energijom i idejama. Očekujem da ćemo biti dobar tim u vremenu koje je ispred nas.

Digitalizacija turističke ponude
Da u to ne treba sumnjati istakla je Tamara Pejić, stručna saradnica u turizmu.  
 
- Zagledani u prošlost, radimo za budućnost – naglasila je Tamara. - Zbog toga će Turistička organizacija grada Šapca i ove godine raditi na približavanju svih turističkih proizvoda, prilagođeno, savremeno i digitalno. Mi smo već u procesu digitalizacije, s obzirom na to da se u proteklom periodu radilo na video promotivnoj kampanji Šapca. Ove godine fokus je na novim tehnologijama:  kompletna turistička ponuda biće objedinjena i predstavljena na internetu u formi digitalnog ali i štampanog turističkog vodiča. Biće ažurirane Gugl mape, postavljene nove lokacije, napravićemo nov, interaktivni i savremeniji sajt, intezivno ćemo biti prisutni i na društvenim mrežama, a razmišljamo i o virtuenoj turi…
 
- Veliko je zadovoljstvo biti deo važnog jubileja kao što je obeležavanje 25 godina rada ustanove koja vodi turizam u našem gradu. Grad Šabac i Turistička organizacija grada Šapca godinama unazad zajedno grade turističku privredu i na jednom mestu okupljaju sve one koji se u Šapcu bave ovom privrednom granom. U proteklim godinama na polju razvoja turizma i definisanja turističkog proizvoda u Šapcu radilo se posvećeno i predano. Kada ste po nečemu prepoznatljivi u čitavoj Srbiji ali i šire, to znači da ste uradili dobar posao. Situacija sa koronavirusom donela je mnoge probleme koji su nas podstakli na nova rešenja i razmišljanja kako da unapredimo turističku ponudu uz pomoć  nove tehnologije. Jedan od važnih prioriteta je razvoj duha i jednog prijatnog ambijenta za život i turističku posetu našem gradu koje smo svi zajedno gradili kako bismo danas imali grad kakav je Šabac – istakao je dr Jovan Ćirić, gradski većnik za turizam.
 
 
 
 
 
 

  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...