Jetsetter magazin: Beograd među 10 destinacija koje morate posetiti u 2017. godini

27. March 2017

Američki Jetsetter magazin objavio je listu 10 evropskih destinacija koje bi trebalo posetiti u ovoj godini. Na njoj su se, između ostalih, našli Beograd, Crna Gora i Dubrovnik.

"U ovih 10 evropskih destinacija prepliću se prošlost i budućnost - bilo u harmoniji ili u kontrastu - oblikujući ih u beskrajno zanimljiva mesta koja vredi posetiti u 2017. godini", navodi se u tekstu ovog magazina, na čijoj listi je prvo mesto zauzeo Lisabon (Portugalija).

Odmah za njim sledi Crna Gora, koja je autore teksta fascinirala prirodnim lepotama.

"Uvrstili smo celu zemlju na našu listu, zbog lepote njenih pejzaža. Iako je još uvek relativno neotkrivena, ova zemlja - svakako jedna od najlepših u Evropi, prvilači ljubitelje prirode koji preferiraju vidikovce sa neverovatnim pogledom i gradove koje zapljuskuju talasi", navodi se u tekstu, u kom se čitaocima preporučuje da obavezno posete Kotor (grad pod zaštitom UNESCO), Nacionalni park Durmitor sa ledničkim jezerima "koja će vam se urezati u pamćenje" i Lovćen "sa Njegoševim mauzolejom kao najvećom atrakcijom".

Na trećem mestu našao se Madrid (Španija), na četvrtom još jedan portugalski grad - Porto, dok je petu poziciju zauzeo Dubrovnik (Hrvatska), za koji kažu da je jedan od najsunčanijih evropskih gradova, koji se nalazi u srednjevekovnim zidinama, te se, "šetajući njegovim popločanim ulicama, osećate kao da se nalazite u serijalu "Igra prestola", koji je ovde i sniman", dodaje se u tekstu.

Ove godine, po mišljenju Jetsetter magazina, trebalo bi posetiti i Vilnjus (Litvanija), Orhus (Danska), Bukurešt (Rumunija), Roterdam (Holandija), kao i Beograd, koji "prolazi kroz preporod od 1999. godine, kada je počela obnova grada nakon NATO bombardovanja. Iako su još uvek vidljivi ožiljci rata, ovaj grad je bezbedan", navodi se u tekstu, u kom se turistima preporučuje da posete Savamalu - središte kulture i kreativnosti, Supermarket concept store i splavove, uz preporuku da probaju lokalne specijalitete poput ćevapčića i rakije šljivovice.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...