Jagodina dobija sportsko-turistički kompleks

12. May 2020
Photo by Austris Augusts on Unsplash
Photo by Austris Augusts on Unsplash

Privatna škola Crnjanski u Jagodini započela je izgradnju sportsko-obrazovno-turističkog kompleksa, površine 8.500 m2 sa tri bazena, sportskom halom za košarku i atletiku, đačkim internatom i turističkim apartmanima, a, prema rečima direktorke obrazovnog sistema Internacionalne škole Crnjanski Dragane Ivanović, radovi bi trebalo da budu završeni 2021. godine.

Investitor je Sportski centar Crnjanski, izvođač radova Visokogradnja inženjering vlasnika Vladana Radovanovića, a projektant i arhitekta projekta je Sonja Nikolić.

- Reč je o stambeno sportskom objektu u okviru kojeg će biti sportska sala za košarku sa zaletištem za preskok i gimnastiku, najsavremenije opremljen spa centar, tri bazena koji će se nalaziti između dve kule. Veliki bazen će biti dimenzija 25m x 12,5m, srednji 12,5m x 8m i dečiji 8m x 5m sa igraonicom kapaciteta za 40 dece. Bazeni će imati sve potrebne prateće sadržaje. U okviru kompleksa postoji niža kula visine 24m i ona je predviđena za internat i gimnaziju koju u perspektivi otvaramo. Moći će da se smesti 105 učenika. Iznad bazena se nalazi 55 apartmana za 220 gostiju. Ceo kompleks će imati dovoljan broj parking mesta - rekla je Dragana Ivanović, a navodi se na sajtu Grada Jagodine.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je izjavio da prvi put investitor pravi zatvoreni bazen dok je ranijih godina to finansirano iz budžeta Srbije i lokalnih samouprava.

- Naša lokalna samouprava ne učestvuje i ne finansira izgradnju ovog bazena, a ni država. Kada se napravi ovaj bazen, u prečniku od 400 metara mi ćemo imati Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt, kamp za studente i đake. Siguran da će ovo biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu. U Beogradu ne postoji ovakav kompleks. Bazene i sportsku halu neće koristiti samo učenici ove škole, već i ostala deca koja žele da se bave sportom. Oni više neće morati da odlaze u druge gradove već će moći da treniraju ovde - rekao je Marković.

Vlasnik preduzeća Visokogradnja inženjering Vladan Radovanović je rekao da će ovaj projekat obezbediti dodatni sadržaj i omogući još bolju prezentaciju grada.

Izvor: eKapija

Last comment

RAPAJA
Saturday , 30.05.2020. 11:59h
Recommendation:
1
+
0
-
I naravno bez stambenih objekata nikakvo ruglo u Jagodini nije moguce izgraditi. Pretpostavlja se da nijedan stan ne poseduje garazu sto bi drugde bilo normalno a u Jagodini nezamislivo. Grad bez urbanistickog plana i zavoda za urbanizam ciji je jedini posao da ucrta ono sto je neko "vazniji" odlucio. Grad koji nije dobio kvadratni metar zelene povrsine od visedecenijske vladavine sadasnjeg gradonacelnika Ne verujete? Onda dodjiite da posetite "turisticki" grad haosa. Preporucujem da izbegavate delove koji nisu podno Djurdjevog Brda.

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...