Izraelcima predstavljen "Vodič za savršen vikend u Beogradu"

08. March 2023
Image by Mikele Designer from Pixabay
Image by Mikele Designer from Pixabay

"Sedimo u restoranu Velika Skadarlija u momentu kada se čini da hrana nikoga ne zanima. Svi gledaju u veliki ekran, kako čovek zaranja glavu u krilo žene koja je u suzama. „Ovo je majka“ reče konobar i trebalo mi je trenutak da shvatim da je u pitanju Novak Đoković par minuta nakon što je osvojio svoj 22. grend slem i ponovo postao broj jedan na svetu. Ništa bolje nego biti u gradu na dan kada miljenik nacije dobija priznanje.“

Ovako počinje „Vodič za savršeni vikend u Beogradu“ izraelske novinarke Roni Eran koja je nedavno boravila u našoj prestonici i koja deli svoj prvi doživljaj o našem gradu u magazinu Atmag.

- Beograd nije klasična evropska prestonica sa baroknim palatama i širokim bulevarima, ali je grad sa neverovatnom energijom. Ima bogatu ponudu odličnih restorana, butik hotela i šoping centara, sa cenama priuštivim izraelskom džepu, a takođe ima i sjajnu uličnu umetnost koja priča priču o ovom gradu - opisuje Roni svoje utiske.

U članku se ističe Skadarlija kao živopisna četvrt koja čuva svoju jedinstvenost, uz napomenu da se po njenoj kaldrmi ne preporučuju štikle. Knez Mihailovu ulicu, novinarka vidi kao prelepu promenadu za šoping, koja počinje kod Trga Republike, Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta, i na čijem drugom kraju je elegantan šoping centar Rajićeva u kom je ušuškan predivan Mama Šelter hotel.

- Nemoguće je posetiti Beograd a ne videti enormnu Beogradsku tvrđavu koja nosi dugu istoriju nebrojenih bitaka. Pobedu nad otomanima i austrougarskim carstvom ponosno pokazuje spomenik Pobednik. Danas je ovaj kompleks mesto sa najlepšim pogledom na Ušće, posebno romantičnim u zalazak sunca - piše Roni.

Novinarka daje preporuku u kojim hotelima u Beogradu odsesti, koje muzeje posetiti i koja mesta i lokacije treba obići. „Beograd je poznata destinacija za noćni provod. Leti su to klubovi i splavovi, a zimi jedinstvena Savamala distrikt i Beton Hala sa nizom elegantnih restorana.“

„Uzbudljiv noćni život, istorija, kultura, restorani za svačiji ukus; upoznajte Beograd, ili kako ga Evropljani zovu „Novi Berlin“, poručuje Roni Eran.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Na kafi kod kneginje Ljubice - Svakog ponedelja putovanje u istoriju kroz ispovest vladarke obnovljene Srbije
27. March 2023
Konak kneginje Ljubice na Kosančićevom vencu, u blizini Saborne crkve i Patrijaršije,...
Tourism
Holandski KLM povećava broj letova za Beograd
24. March 2023
U svom letnjem redu letenja, koji počinje od 26. marta, holandska avio-kompanija KLM Royal...
Tourism
Srbija dobitnik priznanja
22. March 2023
Srbija je dobitnik priznanja ‘’10 destinacija koje je vredelo čekati“ za...
Tourism
Počinje sezona Uskršnjih bazara u Beču
21. March 2023
U Beču se otvaraju uskršnji bazari od 24. marta 2023. godine. Na pet lokacija u gradu...