Izmir novo turističko tržište za Beograd i Srbiju

18. April 2023
Image by Haldun Öztürk from Pixabay
Image by Haldun Öztürk from Pixabay

Pored povećanog broja direktnih letova iz Istanbula za Beograd šest puta dnevno, kao i letova za Niš i Kraljevo, naš nacionalni avio prevoznik Air Serbia je nedavno pojačao liniju između Ankare i Beograda svojim direktnim letovima, a počeo je i sa redovnim saobraćajem i iz turskog grada Izmira dva puta nedeljno, čime je otvoreno još jedno novo tržište za Beograd i Srbiju.

Usled interesovanja za redovnim konekcijama sa obe strane, samo dva dana ranije, turski prevoznik Anadolu Džet je takođe otpočeo sa redovnim linijama na relaciji Beograd Izmir, čime je omogućen turistički promet četiri puta nedeljno iz oba pravca.

Ovim povodom su na sajmu EMITT u Istanbulu direktor TOB, Miodrag Popović, i Melih Kajadžik iz direktorata za turizam u Opštini Izmir, razgovarali o budućoj saradnji.

- Uvereni smo da će turistička ponuda Beograda veoma privući turiste iz ove regije, budući da nudimo urbane doživljaje, bogatu kulturnu ponudu, izvrsnu gastronomiju i sadržajan odmor, a na raspolaganju su i brojne mogućnosti za izlete van grada i obilazak ostatka Srbije - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

- Naša turistička privreda želi da se bolje upozna sa ponudom Beograda i Srbije, i prvi koraci će se odnositi na organizaciju studijskog putovanja za agencije iz Izmira a zatim i razmenu novinara i influensera - izjavio je Melih Kajadžik.

Bilo je reči o organizaciji promotivnog događaja u Izmiru u oktobru ove godine, a zatim su usledili i razgovori sa organizatorima sajma turizma u Izmiru koji se održava u decembru vezano za nastup i učešće Turističke organizacije Beograda.

Koliko su Beograd i Srbija popularne destinacije u Turskoj, potvrđuje intervju koji je direktor TOB dao za CNN Turkey ističući značaj turizma obe zemlje kao i dalje saradnje.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...